Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Milenky zostávajú v tieni priemernosti a zrejme sa nič nezmení

Aj minulý piatok sa zopakoval scenár z toho predchádzajúceho. Milenky síce vedú v rebríčku sledovanosti s nie príliš lichotivými výkonmi.

18.05.2018 07:00
milenky, markíza, pauhofová, lišková, norisová,... Foto:
Sledovanosť Mileniek nie je rekordná, ale prináša Markíze stabilné hodnoty.
debata

Markizácka dráma o štyroch nerozlučných priateľkách sa už niekoľko týždňov motá v blúdnom kruhu. Svojim výkonom seriál dokáže vybojovať prvenstvo v dôležitej komerčnej cieľovke 12–54, v ktorej konkurencia prepadáva. Iná situácia je v skupine 12+, kde konkurencia drví Milenky a sú trojkou na trhu.

Celkový počet divákov nie je ničím prelomový. Pozitívnou správou v tejto situácii je fakt, že Milenky dosahujú stabilné výkony a je očividné, že si našli svoju pevnú divácku základňu. Markíza o ich ďalšom osude stále mlčí, pričom práve táto naročnejšia produkcia je jednou z mála, do ktorej sa oplatí investovať aj v budúcnosti a láka mladších divákov. S týmto statusom sa môže pochváliť len máloktorý slovenský seriál. Väčšinu z nich, spravidla, vždy potiahli k vyšším výkonom starší diváci v kategórii 12+.

Minulotýždňovú epizódu si celkovo pozrelo 315-tisíc Slovákov, tu Milenky predbehla Jojka so svojou šou Všetko čo mám rád, ale aj šou RTVS Čo ja viem. Jojka prekročila hranicu 415-tisícov divákov, RTVS atakovala takmer 500-tisícovú hranicu.

V strategickej skupine 12–54 seriál Markízy uhral 20.4% podiel na trhu, RTVS atakovala 18% podiel a Jojka ťahala na kratší koniec s 16.5% podielom. V podstate sa zopakovala situácia spred dvoch týždňov, keď si televízne programy zhodne rozdelili divákov. V prípade Mileniek je to však míľník, práve v tom čase sa definitívne prepadli pod 400-tisícovú hranicu, ktorej sa pevne držali od svojho začiatku.

Divákov čakajú už len dve premiérové epizódy.

Seriál Milenky Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Táňa Pauhofová v seriáli Milenky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Táňa Pauhofová #Zuzana Norisová #Gabriela Marcinková #TV Markíza #Antónia Líšková #oseriáloch #Milenky