Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Susedia sú na obraze štyri mesiace a neprestávajú baviť

Slováci si už (zrejme) nevedia predstaviť pondelok večer bez Susedov. Legendárny sitkom je na obrazovkách Markízy už štvrtý mesiac vkuse, bez prestávky. A stále je jedným z najväčších ťahúňov žlto-modrej televízie.

23.04.2018 07:00
debata (2)
Susedia neprestávajú baviť Slovákov, aj napriek... Foto: TV Markíza
Susedia, kraus, marcin, ráková, tlučková, richterová, sládečková, Susedia neprestávajú baviť Slovákov, aj napriek tomu, že sa vysielajú niekoľko mesiacov bez prestávky.

Prvá desaťdielna séria, ktorá sa po desiatich rokoch objavila, bola jednoznačným úspechom Markízy. Prvého januára sa začala pokorením miliónovej hranice, potom sa celková sledovanosť ustálila pri hranici 600-tisíc divákov a trhovým podielom vyšším ako 30%.

Nebolo preto prekvapením, keď televízia začala s prípravou ďalšej série veľmi skoro, aby nové epizódy stihli premiéru po skončení prvej série. Susedia sú tak vo vysielaní už, bez prestávky, štvrtý mesiac a Slovákov stále bavia.

Je pravdou, že epizódy z druhej série častejšie klesajú pod 30% hranicu podielu, sú dostatočne silné nato, aby sa pravidelne stávali najsledovanejším programom dňa. Na päty im čoraz častejšie šliapu Oteckovia. Výkon ukričaných účinkujúcich takisto čoraz častejšie začal poskakovať hore a dole okolo, dovtedy, stabilnej 600-tisícovej hranice. A tak je to doteraz.

Napríklad veľkonočná epizóda sa stala, v strategickej cieľovej skupine 12–54, najsledovanejším program Veľkej noci. Nevyškiabali sa síce nad 30% trhový podiel, uhrali slušný 27.5% podiel. V skupine 12+ si ich pozrelo až 604-tisíc divákov.

Ďalšiu epizódu z minulého pondelka si pozrelo 582-tisíc divákov, v skupine 12–54 dosiahla trhový podiel na úrovni 32.6%. Susedia prekonali aj Televízne noviny. Podvečerní Oteckovia dosiahli v ten istý 41% na trhu a takmer 500-tisícový výsledok. Vzmáha sa aj konkurečné Inkognito na Jojke, ktoré sa drží nad 20% trhovým podielom.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #susedia #Peter Marcin #Andy Kraus #TV Markíza #oseriáloch