Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Anketa: Ktorý zo slovenských seriálov by vám vôbec nechýbal?

Nebývalé množstvo slovenských seriálov, mimoriadne vyhrotená konkurencia medzi nimi. Aj tak vyzerá realita na slovenských obrazovkách. Niektoré seriály zažiarili, niektoré nie. Diváci postupne sa prejedajú domácej tvorby a sledovanosť postupne klesá. Ktorý seriál by vám najmenej chýbal? Hlasujte!

21.04.2018 07:00
debata (23)

1. Susedia (Markíza)

Pôvodná zostava sa vrátila v plnej paráde! Dobre známe postavičky sa objavia v nových situáciách a príbehoch a sú pripravení – najmä – pobaviť divákov, ktorí čakali na pokračovanie dlhé roky. František (Peter Marcin), László (Andy Kraus), Zuzana (Zuzana Tlučková) a Ildikó (Viki Ráková) sú o desať rokov starší a to so sebou prináša nové témy na zápletky.

2. Oteckovia (Markíza)

Najväčší hit posledných rokov má v rukách Markíza. Oteckovia sa zamerali na príbehy Tomáša (Fašiang), Vlada (Tůma), Mareka (Kobielsky) a Alexa (Deák), ktorí spoločne prežívajú strasti, ale aj slasti rodinného a pracovného života. Počas rôznych príbehov, ktoré prináša život každý deň zistia, že úloha otcov a manželov nie je vôbec jednoduchá, ak ju chcú vykonávať čo najlepšie.

3. Detektív Dušo (Markíza)

Odľahčená dedinská kriminálka predstavila „slovenského Monka“, Dušo svojím šiestym zmyslom vyrieši takmer každú záhadu, aj prípad stratenej panenky Márie.

4. Kuchyňa (Markíza)

Seriálová novinka vychádza z námetu úspešného ruského komediálneho seriálu, ktorý televízii v čase vysielania zaisťoval pozíciu jednotky na trhu a dočkal sa pozitívnych ohlasov aj pri vysielaní v USA. Na rozdiel od pôvodnej verzie sa slovenská adaptácia odohráva v nádhernom prostredí Nízkych Tatier. Hlavný hrdina, Michal (Samuel Spišák), je mladý a talentovaný kuchár, ktorý rozbieha svoju kariéru v exkluzívnej bratislavskej reštaurácii.

5. Horná Dolná (Markíza)

Komediálna stálica, v ktorej sa ukazuje život postavičiek v typickej slovenskej dedine.

6. Milenky (Markíza)

Milenky ukázali životy štyroch priateliek – právničky, lekárky, realitnej maklérky a ženy v domácnosti – vo veku medzi 30 – 40 rokov, ktoré sú plné protikladov. Každá z nich hľadá svoju vlastnú cestu na komplikovanej ceste životom, ktorou prechádzajú spoločne a sú si navzájom veľkou oporou. Seriál je plný dramatických zvratov, napätia, ale aj vtipných situácií a láskavého humoru.

7. Rex (Markíza)

Slovenská adaptácia rakúskej klasiky. Hlavnú úlohu, policajného kapitána Richarda Majera, si zahral čoraz viac známy mladý slovenský herec Juraj Bača.

8. Semafor (JOJ)

Seriál vykresľuje život troch najlepších priateľov, ženatého, zadaného a slobodného, pričom ich status je metaforicky prirovnávaný k semaforu.

9. Hotel (JOJ)

Ústredný príbeh seriálu sa začína v momente, keď sa Dorota chystá na vlastnú svadbu v hoteli, príde však na to, že ju jej snúbenec len využíva a podvádza, a preto svadbu zruší. Aby dokázala zaplatiť účet za nevydarenú svadbu, musí sa v hoteli zamestnať. Zoznámi sa s manažérom Romanom, s ktorým si postupom času vytvoria romantické puto. Obaja zároveň riešia patálie s rôznorodými hosťami, ale aj so zamestnancami hotela.

10. Vlci (JOJ)

Dramaticko-rodinný seriál o temnej minulosti jednej rodiny, ktorá po rokoch dobieha každého. Oproti Makríze, Joj stavila na vážnejšiu tému – nespravodlivosť, korupcia, prehnité politické zákulisie. Nechýba však ani klasický príbeh lásky.

11. Prázdniny (JOJ)

Rodinný komediálny seriál nadviazal na odkaz legendárneho filmu S tebou mě baví svět a ukázal trojicu otcov, šesticu detí, bez prítomnosti matiek, ktorí sa počas letných prázdnin rozhodli podujať na roztomilé dobrodružstvo. Nenáročný žáner plný bláznivých a humorných situácií, ktoré sú zo života každej rodiny, naplno opantal divákov.

12. Za sklom (JOJ)

Vyšetrovateľ Tibor Maxovský (Tomáš Maštalír) odhaľuje pozadie organizovaného zločinu, tentokrát v podobe medzinárodného obchodu so zbraňami. Na pomoc dostane novú, na všetko odhodlanú parťáčku Hanu (Zuzana Kanócz). Po úvodných nezhodách si k sebe nájdu cestu a budú si navzájom oporou, až po zásadný zlom, ktorý všetko zmení. Bývalý Maxov kolega Noro (Ján Koleník) je novou pravou rukou mafiána Slančíka (Jiří Bartoška) a pre políciu často aj hlavným podozrivým.

13. Inšpektor Max (RTVS)

Jedenásťdielny seriál Inšpektor Max reflektuje stav spoločnosti, mapuje chronické problémy ako sú korupcia, kriminalita, bezzubá justícia a každodenné negatívne spoločenské javy, ktoré prinášajú napätie a vyhrotené situácie. Každá epizóda seriálu ponúka uzavretý kriminálny príbeh, no zároveň sú všetky spojené hlavnou kriminálnou linkou.

© Autorské práva vyhradené

23 debata chyba
Viac na túto tému: #prázdniny #RTVS #semafor #susedia #televízia JOJ #Horná Dolná #TV Markíza #vlci #Za sklom #Inšpektor Max #oseriáloch #Rex #Oteckovia #Detektív Dušo #Milenky #seriál Kuchyňa #seriál Hotel