Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Slovenský seriál smeruje do zahraničia. Jojka predala Divoké kone do Argentíny

Televízia JOJ informuje, že predala svoj seriál Divoké kone do Argentíny, na Slovensku sa "dožil" dvoch sérií. Rokuje tiež s vysielateľmi v ďalších latinskoamerických krajinách.

06.04.2018 14:40
Monika Šagátová a Ján Dobrík Foto:
Monika Šagátová a Ján Dobrík v seriáli Divoké kone.
debata (2)

Rodinný seriál Divoké kone, z dielne producentov Danice Hričovej, Paľa Polnera a režiséra Braňa Mišíka, ktorý Jojka vysielala v roku 2015, aktuálne kúpil vysielateľ v Argentíne a v rokovaní sú aj ďalšie krajiny Latinskej Ameriky.

O seriál je naďalej záujem aj v Európe. Po Francúzsku a Maďarsku, kde Divoké kone zaznamenali mimoriadne veľký úspech (denne dosahovali v poobednom slote 10 % share v CS 4+ na stanici Duna TV), predala televízia práva na seriál tiež do Poľska či Rumunska, píše sa v tlačovej správe.

Z portfólia JOJ Group sú v zahraničí rovnako úspešné aj ďalšie formáty vlastnej tvorby. S témou kriminálky Za sklom sa napríklad stotožnili aj v iných krajinách, kde sa stretli s podobnými témami v reálnom živote.

Okrem iných aj česká televízia Prima, ktorá od JOJky kúpila práva už na viaceré seriály – nielen Za sklom, ale aj historickú detektívku 1890, či komediálny seriál Prázdniny. Maďari okrem Divokých koní takisto zakúpili opciu na Prázdniny.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #Divoké kone #oseriáloch