Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Začínajú Slovákom prekážať seriály? Hotel prekvapil vlažnou sledovanosťou

Televízia JOJ v stredu večer uviedla ďalší pôvodný seriál. Po Prázdninách sa predstavil Hotel. Sledovanosť zaostala nad očakávaniami.

06.04.2018 07:00
Hotel, seriál Hotel, Budmerice, Foto:
Kaštieľ v Budmericiach sa premenil na seriálový Hotel.
debata (15)

Zatiaľ, čo Prázdniny počas stried a piatkov nedávali šancu konkurencii, teda Chart Show s Adelou a Milenkám, prvá epizóda Hotela „prekvapila“ nižšou sledovanosťou a vlažným prijatím zo strany divákov. Následkom čoho, po dlhom čase Chart Show začala stúpať. V piatok večer sa Hotel stretne s Milenkami, preto bude zaujímavé sledovať, ako sa sledovanosť bude vyvíjať v priamom seriálovom súboji.

Premiéru Hotela si celkovo pozrelo 401-tisíc divákov s trhovým podielom 19.9%, čo sú nižšie výsledky ako pri ostatných seriálov, ktoré sa v posledných mesiacoch prehnali obrazovkou. Markizácka Chart Show si vybojovala v skupine 12+ 399-tisíc divákov (podiel 20.1%), spolu s Hotelom teda viedli veľmi tesný a vyrovnaný boj.

V strategickej skupine 12–54 však Hotel uhral iba 16.7% podiel na trhu, Chart Show sa poriadne nadýchla a vyhrala večer s 26.4% podielom. Seriálové vypaľováky si pozrelo 270-tisíc Slovákov, Hotel si pustilo len 173-tisíc mladších divákov. Hovorkyňa televízie JOJ poskytla stanovisko k sledovanosti, podľa ktorého sú s výsledkami spokojní.

Hoci Hotel ukázal nadpriemernú kvalitu seriálovej tvorby, diváci to neocenili, tak akoby sa očakávalo. V čom je problém? Slovenský divák, zrejme, začína byť unavený z veľkého množstva pôvodných seriálov, ktoré televízie v posledných mesiacoch ponúkajú.

Je to úplne nová situácia, ktorá doteraz nemala obdobu, aby slovenské televízie každý deň vyplnili štruktúru pôvodnou tvorbou, diváci sa postupne týmito formátmi začínajú prejedať, keď jeden seriál strieda druhý. Televízie tak čaká obdobie analýz a lepšieho plánovania programu po tejto jari. Schodnejšia cesta pre slovenských divákov bude asi spočívať vo väčších prestávkach medzi seriálmi, aby diváci stihli absorbovať dojmy z obľúbeného seriálu, ktorý sledujú a po nejakom čase budú viac pripravení na ďalšiu dávku iného žánru.

Seriál Hotel Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
(Zľava) Martin Meľo, Juraj Ďurdiak a Vlastina...

© Autorské práva vyhradené

15 debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #TV Markíza #Chart Show #oseriáloch #seriál Hotel