Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Veľkonoční Susedia ovládli obrazovky, Inšpektor Max je stále stabilný

Televízie majú za sebou špeciálne sviatočné vysielanie, počas ktorého ponúkli premiérovú vlastnú tvorbu, ale aj ďalšie časti rôznych šou. Ako dopadol boj o diváka?

04.04.2018 07:00
susedia, Foto:
Diváci si našli cestu k Susedom aj počas Veľkej noci.
debata (1)

Cez sviatky zo seriálov pokračovali premiérovými epizódami Oteckovia, Susedia, ale aj Inšpektor Max, prestávku mali napríklad Milenky. Televízia JOJ po skončení Prázdnin počkala so štartom novinky Hotel na stredu večer.

Pri Susedoch je už akýmsi zvykom, že vznikajú tématické epizódy, ani počas tohtoročnej Veľkej noci to nebolo inak. Špeciálna epizóda sa stala, v strategickej cieľovej skupine 12–54, najsledovanejším program Veľkej noci. Nevyškiabali sa síce nad 30% trhový podiel, uhrali slušný 27.5% podiel. V skupine 12+ si ich pozrelo až 604-tisíc divákov. Konkurenčné Inkognito na Jojke tiež poskočilo o kúsok vyššie na 19% podiel.

Celkom zaujímavo sa darilo Oteckom počas sviatkov. Dalo by sa predpokladať, že tento mimoriadne silní formát ešte viac otrasie sviatočnou štruktúrou. Nestalo sa. Stále dosahovali nadpriemery, k rekordom z predchádzajúcich dní si nesiahli. Vo štvrtok sa dostali na 36% podiel na trhu, v piatok to bolo 31%. Celkovo si ich pozrelo 596-tisíc divákov. Začiatok sviatkov pomohol aj Hornej Dolnej. Tá sa vo štvrtok dostala na 27% podiel, pričom stlačila Inkognito na 17% trhový podiel.

Nedeľa patrila súboju Inšpektora Maxa na RTVS a komerčnými televíziami so svojimi šou. Max síce nedosahuje výkonom čísla, ako komerční konkurenti, bojuje však so cťou. Má svoju stabilnú divácku základňu, ktorá mu dáva prednosť pred Superstar alebo Siedmemu nebu. Počas sviatkov si ho pozrelo 375-tisíc Slovákov. Na Markíze z týždňa na týždeň rastie Superstar. Hľadanie speváckej hviezdy sa posúva do ďalšej fázy, tzv. Divadla. Pozrelo si ju 500-tisíc divákov. Večeru kraľoval Vilo Rozboril a V siedmom nebi, sledovalo ho 620-tisíc Slovákov s podielom 21.7%.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #susedia #Superstar #televízia JOJ #TV Markíza #Inšpektor Max #oseriáloch #Oteckovia