Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Melie Horná Dolná z posledného? Siedma séria neláme rekordy

Osamotená Horná Dolná počas štvrtkov síce poráža konkurenčné Inkognito, jej výsledky sú najslabšie zo všetkých sérií.

29.03.2018 07:00
Horná dolná, matej landl, bistro, Foto:
Horná Dolná so siedmou sériou nenabrala nových divákov, dosahuje svoje priemerné výsledky.
debata (2)

Markíza vysunula svoj stabilný komediálny seriál do neistého štvrtkového slotu, ktorý bol jej najslabším miestom z celého týždňa. Predtým tam podával priemerné výkony Rex a podpriemerné Detektív Dušo. Groteska z typickej slovenskej dediny mala napraviť pošramotenú reputáciu. Či sa to podarilo je otázne.

Štart už siedmej série si síce pozrelo až 450-tisíc divákov, s ratingom 10.9% a trhovým podielom 28.6%. Seriál po rokoch dokonca začal naberať divákov. Doteraz ich len strácal. Počas predchádzajúcej série nové epizódy len niekoľkokráť dokázali prekročiť 10% ratingovú hranicu. Mohlo sa zdať, že tento krok Markíze vyšiel a jej jarná vysielacia štruktúra bude nepriestreľná.

Lenže po prvotnom úspechu prišlo vytriezvenie v podobe pádu a náznaky vývoja sledovanosti z premiéry sa nepotvrdia. Ďalšia epizóda už spadla na 390-tisícovú hranicu a rating klesol na 9%. Z tohto prepadu sa seriál nevie spamätať už niekoľko týždňov a dosahuje svoje štandardné výkony, ktoré boli charaktetistické pre pondelok. S pokročilým číslom série je jasné, že seriál smeruje k svojmu vyčerpaniu, hoci televízia stále nakrúca nové epizódy.

Ostatný týždeň Horná Dolná svoj pád mierne pribrzdila. Celkovo si ju pozrelo 415-tisíc Slovákov a zostáva na 9% ratingu a trhovom podiele 25%. Konkurenčné Inkognito zhliadlo 420-tisíc Slovákov, pričom dosiahlo trhový podiel na úrovni 19%. Otázka o úspechu pôvodného seriálu verzus zábavnej šou, ktorá má neporovnateľne nižšie náklady ako seriál a má pomerne rovnaké čísla ako Horná Dolná, je na zamyslenie.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Horná Dolná #TV Markíza #oseriáloch