Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Koniec dohadom! Jojka vracia do vysielania druhú sériu Za sklom

V minulých dňoch začala televízia JOJ reprízovať na jej menších staniciach Plus a WAU prvú sériu. Druhá séria by sa mala vrátiť v najbližších týždňoch.

16.03.2018 14:30
Za sklom 2, Foto:
V druhej sérii sa objaví opäť Tomáš Maštalír a Ján Koleník. Novou posilou je herečka Zuzana Kanócz.
debata (1)

Po úspechu prvej série z roku 2016 sa Jojka pustila aj nakrúcanie druhej série jedinečnej kriminálky, ktorá svojim obsahom nápadne odkazovala na rôzne kauzy, ktoré hýbali Slovenskom. Druhá séria mala veľkú premiéru v novembri minulého roka. O to väčšie bolo prekvapenie, keď deň po premiére, televízia prekvapujúco oznámila stiahnutie druhej série z obrazoviek.

Vtedy zmenu v programe vysvetľovala spätnou väzbou divákov. Podľa hovorkyne Lucie Kulihovej rozhodnutie súviselo s tým, že kriminálka je kvalitným počinom, preto sa televízia rozhodla seriál odsunúť na neskôr.

Divákom nevyhovoval vysielací čas v stredu o 21.20 po Našich, preto Za sklom zmizlo z obrazoviek, keďže mu televízia nevedela garantovať atraktívnejší vysielací slot vzhľadom na preplnenosť aktuálnej vysielacej štruktúry. Fanúšikovia sa dočkajú pokračovania v roku 2018 v hlavnom vysielacom čase. Odvtedy sa množili len dohady o tom, kedy Jojka vráti seriál späť na obrazovky.

Špekulácie zašli až tak ďaleko, že krátko po stiahnutí vznikla kauza o možných politických tlakoch, ktorým nevyhovoval obsah seriálu. Tieto dohady televízie jasne odmietla. Hovorkyňa televízie zdôraznila, že žiadne externé tlaky za stiahnutím Za sklom nie sú. Je pravdou, že druhá séria je inšpirovaná reálnymi udalosťami 90-tych rokov a práve pre túto podobnosť si Za sklom zaslúži odvysielanie v hlavnom vysielacom čase.

Po niekoľkých mesiacoch svitá divákom na lepšie časy. V predbežných programových plánoch televízie figuruje druhá séria Za sklom už v apríli. Priestor by mala dostať od 6. apríla o 20:35.

Za sklom 2 Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Tomáš Maštalír ako vyšetrovateľ Tibor Maxovský.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #Tomáš Maštalír #Ján Koleník #Za sklom #oseriáloch