Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Slovákom zachutila komediálna kombinácia Susedov a Kuchyne

Televízii Markíza podľa všetkého vyšla stávka skombinovať Susedov a nový seriál Kuchyňa do jedného večerného komediálneho bloku. Najmä novinke o varení Susedia výrazne pomáhajú udržať si nadpriemernú sledovanosť.

19.03.2018 07:00
susedia, marcin, kraus, tlučková, ráková,... Foto:
Susedia sú stále ťahúňom, Markíze zabezpečujú vysoké nadpriemery.
debata (2)

Susedia na začiatku marca sa poriadne zakolísali, keď poslednú epizódu „návratovej“ série zaznamenala najslabšie výsledky od januárovej premiéry. Stále síce boli nadpriemerné, po prvýkrát klesli pod psychologickú hranicu 600-tisíc divákov, pod ktorú krivka nikdy dovtedy neskĺzla. Desiatu epizódu si pozrelo celkovo 590-tisíc divákov, rating 11.5% s trhovým podielom 29.8%.

Pred týždňom Markíza nadviazala plynulo druhou sériou, aby diváci nevyšli z cviku a Susedia ich budú zabávať aj celú jar. Nepríjemné zakopnutie bolo očividne jednorázovou záležitosťou. Ich výkon sa opäť priblížil k štandardným výsledkom. Krivka sa prehupla cez pomyselnú hranicu na úroveň 610-tisíc divákov a trhový podiel opäť dosiahol vyššiu hodnotu ako 32%. Sitkom bol najsledovanejším programom v cieľovej skupine 12 – 54.

Markíza sa však môže tešiť aj z toho, že Susedia pozitívnym smerom ťahajú aj nový komediálny seriál Kuchyňa. Risk s presťahovaním Hornej Dolnej na štvtok teda televízii vyšiel a zdá sa, že týmto krokom si zabezpečila úspech nového seriálu, ktorý bude môcť ťahať niekoľko sezón.

Komediálny seriál o varení totiž rastie! Sledovanosť počas druhého týždňa bola o čosi vyššia ako počas premiéry. Vtedy uhrala takmer totožné čísla ako v Milenky. Celkovo si ju zaplo 440-tisíc Slovákov. Prvá epizóda odštartovala na ratingu 9,2% s podielom 25,5%, druhá klesla na 7.7% rating a 27.4% trhový podiel.

Druhý týždeň vo vysielaní bol pre Kuchyňu väčším úspechom. Vysielala sa len jedna epizóda, keďže nasledovala premiéra Kredencu. Celkovo epizóda dosiahla trhový podiel viac ako 26%. Markíza pokračuje s vtipným pondelkom aj dnes večer.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #susedia #TV Markíza #oseriáloch #seriál Kuchyňa