Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Podpriemerný Detektív Dušo je už minulosťou. Hrozí druhá séria?

Markíza dala zbohom svojmu tohtoročnému prepadáku. Detektív Dušo sa "rozlúčil" siedmou epizódou. Vo štvrtok večer ho nahradí komediálny seriál Horná Dolná. Vráti sa Dušo s druhou sériou?

01.03.2018 07:00
detektív dušo, alexander bárta, Foto:
Detektív Dušo alias Alexander Bárta divákov nezaujal. Herec sa však objaví vo viacerých seriálov, ktoré čoskoro sa objavia vo vysielaní.
debata (3)

Televízny líder okúsil ako trpko chutí totálny neúspech. Detetkív Dušo patril k seriálovým novinkám, ktoré televízia Markíza predstavila začiatkom januára. Susedia a Oteckovia zbúrali rebríčky sledovanosti, Dušo sa k ich výkonom ani nepribližíl.

Dušo sklamal prevedením, ale najmä kvalitou. Diváci ho odmietli. Markíza vo svojom stanovisku tvrdí, že jeho prvá séria mala sedem epizód a teda ich dovysielala podľa plánu. Neúspech si nepripúšťa, avšak čísla hovoria jasne.

Poslednú epizódu si pozrelo len 285-tisíc divákov a uhrala len 15% podiel na trhu, čo je hlboký podpriemer na pomery Markízy. To je však ešte jeden z tých lepších výsledkov. Dušo „dokázal“ klesnúť aj mimoriadne nízkych 13%. Predbehli ho aj ostatné veľké stanice.

Už prvá epizóda čo to naznačila, že Markíza trafila s týmto žánrom úplne vedľa. Dušo bol vlastne podpriemerný od začiatku a nikdy sa nevyšplhal ani na priemer stanice. Úvodný 18.5% trhový podiel jasne naznačil, akým smerom tento seriál pôjde.

Teraz je už Dušo minulosťou a všetko naznačuje tomu, že to tak aj zostane. Podľa stanoviska televízie je odvysielaných všetkých sedem – plánovaných – epizód, aktuálne sa o nakrúcaní druhej série neuvažuje.

Do ťažkého vysielacieho slotu teraz prichádza nová séria obľúbenej Hornej Dolnej. Tá vstupuje po prvýkrát do neprebádaných vôd. Z tradične silného pondelka sa sťahuje na štvrtok, keďže televízia od marca totálne prekopáva svoju vysielaciu štruktúru. Pondelok je už obsadený Susedmi a novinkou Kuchyňa. Horná Dolná má tak za úlohu oživiť štvrtok.

Na neúspech Duša sa dá pozerať aj pozitívne. Je dobré, keď televízia zistí ako vyzerá neúspech. Snáď sa z toho poučí a nebude sa viac pokúšať vyprodukovať seriál, ktorý už naozaj nepatrí na obrazovky. Markíza má v zálohe ďalšie novinky, ktoré môžu napraviť pošramotenú reputáciu a získať si viac divákov.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #oseriáloch #Detektív Dušo