Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Kam sa podela kriminálka Za sklom? Zapadne nadobro prachom?

Po jojkárskej výnimočnej kriminálke Za sklom sa zľahla zem. Po novembrovej silno promovanej premiére a následnom bleskovom stiahnutí z vysielania po prvej epizóde, sa o osude celej druhej série naďalej špekuluje.

26.02.2018 07:00
Zuzana Kanócz, Ján Koleník Foto:
Zuzana Kanócz s Jánom Koleníkom v seriáli Za sklom.
debata (6)

Hovorí sa o politických tlakoch, ale aj o nedostatočnej sledovanosti, ktorú premiéra dosiahla. Zapadne seriál nadobro prachom?

Pokračovanie vtedy dostalo priestor počas stredajšieho večera o 21.20. Televízia vysvetlila stiahnutie nevhodným vysielacím časom a začal sa proces hľadania vhodnejšieho okna. Márne pátranie trvá doteraz. Je však pravdou, že vysielacia štruktúra je plná noviniek a osvedčených formátov a kriminálka pre náročnejšieho diváka by nemala vhodný priestor na pritiahnutie väčšieho počtu divákov.

Bežnou praxou býva, že televízie si nechávajú v zálohe programy aj na leto. Práve Za sklom by mohlo dostať priestor počas leta, kde by osemdielna druhá séria presne vyplnila vysielacie okno raz do týždňa. Otázne je, či by televízia bola spokojná so sledovanosťou, ktorá počas voľnejšieho obdobia je štandardne nižšia.

Tiež sa objavili podozrenia, či za stiahnutím seriálu z obrazoviek nie sú externé tlaky jednotlivcov, ktorým by mohla podobnosť s dejom prekážať. Otvorene sa hovorilo o daňových podvodoch, vratkách DPH, týraní, korupcii, prepojení politikov, mafie a polície či zasahovaniu ministra vnútra, premiéra a prezidenta do vyšetrovania. Televízia JOJ vo svojom stanovisku akékoľvek ovplyvňovanie vysielania rezolútne odmietla.

Hovorkyňa televízie zdôraznila, že žiadne externé tlaky za stiahnutím Za sklom nie sú. Je pravdou, že druhá séria je inšpirovaná reálnymi udalosťami 90-tych rokov a práve pre túto podobnosť si Za sklom zaslúži odvysielanie v hlavnom vysielacom čase. Ten bude dostupný v roku 2018, píše sa v stanovisku.

Rok 2018 má už za sebou dva mesiace a pred sebou marcový štart jarnej fázy vysielacej sezóny, v ktorej sa predstaví množstvo noviniek. Za sklom však medzi nimi nebude. „Druhej sérii kriminálky Za sklom hľadáme vhodný vysielací čas. O tom, kedy seriál odvysielame, budeme divákov včas informovať“, znie najnovšie stanovisko, ktoré poskytla hovorkyňa Lucia Kulihová. Nateraz je teda vysielanie druhej série zahalené rúškom tajomstva.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #Tomáš Maštalír #Ján Koleník #Za sklom #oseriáloch