Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Vojna slovenských seriálov pokračuje. Vlci idú na druhú koľaj

Vďaka rôznej výkonnosti slovenských seriálov sa v najbližších dňoch preskupia sily na televíznych obrazovkách. Začiatkom marca vstupujú do záverečnej tretiny tejto sezóny a do leta bude zúriť vojna o každého diváka.

19.02.2018 07:00
debata (6)

Najťažšie kalibre vyťahuje od začiatku roka Markíza. Tá spustila poriadnu ofenzívu hneď na Nový rok. Predstavili sa Susedia a Oteckovia. Oba formáty zabodovali na plnej čiare. Susedia už stihli zinkasovať objednávku na ďalšiu sériu, pri Oteckoch je jasné, že budú pokračovať aj na jeseň dalšou sériou, ktorá síce ešte nie je potvrdená, ale je to len formalita.

Nasledoval detektív Dušo, ktorý veľa úspechu nezožal a už čoskoro sa po siedmich epizódach straží z obrazoviek. Pravdepodobne navždy. Jarnú časť televízie sezóny poňala Markíza veľkolepo a bude v znamení veľkých presunov seriálov. Okrem veľkých šou ako je SuperStar alebo Najväčší víťaz sa už 2. marca predstavia Milenky a 5. marca sitkom Kuchyňa.

Práve nové seriály spustia pohyby vo vysielacej štruktúre. Kuchyňa by sa mala zaradiť za Susedov, pričom vytlačí pondelkovú stálicu Hornú Dolnú. Horná Dolná sa sťahuje na štvrtky, kde s novou sériou bude mať za úlohu napraviť reputáciu tohto vysielaceho slotu po nevýkonnom Dušovi. Milenky budú mať ešte ťažšiu pozíciu, keďže obsadia piatkový večer, v ktorom dlhodobo Markíza vysielala filmy a Slováci nie sú zvyknutí na pôvodnú tvorbu.

Tento krok sa môže televízii vyplatiť, ale môže aj pohorieť. Nákladnejší projekt akým sú Milenky majú potenciál prilákať najmä ženskú časť publika. Na druhú stranu, piatok je deň, keď potenciálna cieľová skupina Mileniek nepozerá televíziu. Bude veľmi zaujímavé sledovať, ako sa ukážu zvyky Slovákov pri pozeraní televízie.

Presuny chystá aj Jojka. Tá nemieni uľahčiť Milenkám teatrálny nástup a vytaší proti nim ťažkú zbraň – Prázdniny. Ich druhá séria štartuje už v stredu 21. februára a televízia sa rozhodla zdvojiť vysielanie seriálu, ktorý sa počas minulého roka stal nečakane veľkým hitom. Jojka rovnako ako Markíza ide zariskovať s piatkovým hlavným vysielacím časom. Odsunie šou Veľký balík a vsunie tam ďalšie premiérové epizódy Prázdnin. Tie sa teda budú vysielať v premiéra dvakrát do týždňa.

Presun čaká aj Vlkov, ktorých výkon veľmi nelichotivo klesol do podpriemeru. Od marca ich čaká zmena a budú sa vysielať v stredu po Prázdninách, okolo 22:00.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #TV Markíza #vlci #oseriáloch #Milenky #seriál Kuchyňa