Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Zabudnite na detektíva Duša, Markíza predstaví Milenky

So slovenskými seriálmi sa v tomto roku roztrhlo vrece. Už 2. marca paletu rozšíria markizácke hviezdne nabité Milenky. Budú sa páčiť Slovákom?

14.02.2018 07:00
debata (25)
Hlavné hviezdy seriálu Milenky (zľava): Antónia... Foto: TV Markíza
seriál milenky, milenky, Hlavné hviezdy seriálu Milenky (zľava): Antónia Lišková, Zuzana Norisová, Gabriela Marcinková, Táňa Pauhofová.

Televízia Markíza poriadne pritvrdila v tomto roku. Okrem nových programov ponúkla aj nebývalé množstvo pôvodnej tvorby, z ktorej väčšina uspela na plnej čiare. Susedia (ne)prekvapujúco nadviazala na úspechy, ktoré pred 10 rokmi prerušila roztržka medzi hlavnými tvorcami. Oteckom stačilo iba niekoľko týždňov nato, aby si podmanili Slovensko. Nový denný seriál z týždňa na týždeň posúval krivku sledovanosti vyššie a vyššie a už pravidelne je sledovanejší ako Televízne noviny.

Jediným neúspechom sa ukázal byť detektív Dušo. Duo Bárta a Vajdová prepadli nielen v diváckej priazni, ale aj u kritikov. Jeho púť sa po siedmich odvysielaných epizódach skončí v marci. Markíza tvrdí, že viac nemala v pláne. Dušo opustí priestor zadnými dverami bez väčšej pozornosti. Nič to nemení na fakte, že si aj televízny líder potreboval skúsiť, ako chutí totálny neúspech. Snáď sa poučí a do budúcnosti nedopustí, aby niečo podobné vzniklo.

Pošramotenú reputáciu môžu napraviť Milenky, ktoré majú našliapnuté na veľký úspech, ak sa tvorcom podarí dobre etablovať fungujúci britský námet. Je jasne viditeľnou ambíciou nadviazať na formát ako bol film Všetko alebo nič od Evity Urbaníkovej. Ukázalo sa, že Slováci si radi pozrú vzťahovo-komediálny žáner a Milenky by mohli túto dieru na trhu dostatočne vyplniť.

Milenky sa predstavia už v piatok 2. marca na... Foto: TV Markíza
seriál Milenky, Milenky, Milenky sa predstavia už v piatok 2. marca na Markíze.

Milenky ukážu životy štyroch priateliek – právničky, lekárky, realitnej maklérky a ženy v domácnosti – vo veku medzi 30 – 40 rokov, ktoré sú plné protikladov. Každá z nich hľadá svoju vlastnú cestu na komplikovanej ceste životom, ktorou prechádzajú spoločne a sú si navzájom veľkou oporou. Seriál je plný dramatických zvratov, napätia (niekedy až s prvkami krimi), ale aj vtipných situácií a láskavého humoru, píše televízia v anotácii.

Seriál prináša zaujímavé dramatické spracovanie výrazných ženských tém ako nevera, tehotenstvo alebo smrť milovaného človeka, otvorenú komunikáciu o mužsko-ženských vzťahoch, ktorá je zaujímavá tak pre mužov ako pre ženy.

Milenky sú slovenskou adaptáciou úspešného britského formátu Mistresses z knižnice BBC Worldwide, ktorých lokálne verzie vznikli tiež v USA a Rusku. Diváci sa môžu tešiť na špičkové obsadenie v kvalitne napísaných príbehoch plných naozaj zamotaných a prekvapivých vzťahov a situácií. To všetko je prispôsobené slovenskému prostrediu tak, aby sa diváci širokého spektra cieľových skupín mohli ľahko identifikovať s jednotlivými postavami.

V hlavných úlohách sa predstaví Táňa Pauhofová, Gabriela Marcinková, Zuzana Norisová, Antónia Lišková pod režisérskou taktovkou Jakuba Kronera. Dramaturgom je Adriana Kronerová.

© Autorské práva vyhradené

25 debata chyba
Viac na túto tému: #Táňa Pauhofová #Zuzana Norisová #Gabriela Marcinková #TV Markíza #Antónia Líšková #Milenky