Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Inšpektor Max, Susedia, Oteckovia. Slovenské seriály priťahujú davy

Seriálové novinky, ktoré televízie predstavili začiatkom januára vstúpili do druhého mesiaca vysielania. V drvivej väčšine mimoriadne úspešne. Slovenské seriály sú ťahúňmi vysielacích štruktúr.

08.02.2018 07:00
debata (21)

Na Markíze, už tradične, kraľujú Oteckovia počas podvečera a každý pondelok Susedia. Šiesta epizóda sitkomu po dvoch týždňoch však opäť o čosi poklesla. Každopádne seriál je stále neotrasiteľným hitom Markízy. Najnovšia epizóda síce podliezla 13% rating, zastavil sa na 12.7% a trhovom podiele 34%. Celkovo si premiérovú epizódu pozrelo 605-tisíc Slovákov.

Zaujímavosťo je, že ich pokles je rýchlejší, než aký vo svojich začiatkoch zaznamenávala Horná Dolná. Tá sa v prvej sérii držala okolo 18 – 19 ratingov, bežala pritom v rovnakom období ako Susedia aj s totožným vysielacím dňom, píše server mediaboom.sk. Oteckovia kontinuálne rastú. S výnimkou malých výkyvov dosahujú už pravidelne rating vyšší ako 10% s trhovým podielom 36%. Denný seriál dosahuje neuveriteľné výsledky a je väčším hitom ako Susedia.

V nedeľu na verejnoprávnej RTVS pokračoval aj inšpektor Max s druhou epizódou. Nezopakoval čísla ako počas premiéry, no pokles bol minimálny – len 50-tisíc divákov. Max sa ukauuje ako silný hráč počas nedeľného prime-timu. Bude zaujímavé sledovať, či a ako mu ublíži blížiaca sa Superstar, ktorá na Markíze štartuje počas poslednej februárovej nedele.

Celkovo Maxa sledovalo 405-tisíc divákov a podielom 17,6 %. Inšpektor Max tak naďalej udržuje úroveň seriálového hitu Tajné životy, konkrétne sledovanosť jeho druhej série. Zaujímavosťou je, že si Inšpektor Max udržal prakticky úplne všetkých divákov v 12 – 54, kde klesol len o jedinú ratingovú desatinu výkonom 5,7 % a podielom 14,2 %, vyzdvihuje mediaboom.sk.

© Autorské práva vyhradené

21 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #susedia #TV Markíza #Inšpektor Max #oseriáloch #Oteckovia