Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Markíza (ne)prekvapivo pohorela s Detektívom Dušom. Bárta neláka divákov

Tretia seriálová novinka v podaní Markízy - Detektív Dušo sa stretla s viac ako chladným prijatím zo strany divákov. Oproti Susedom a Oteckom ťahá za poriadne kratší koniec.

25.01.2018 07:00
detektív dušo, alexander bárta, Foto:
Alexander Bárta ako detektív Dušo.
debata (8)

Úvodná epizóda v polovici januára odštartovala s ratingom len 6.5% s podielom na trhu 18.5%, čo sú podpriemerné výsledky na pomery Markízy. Konkrétny počet divákov sledujúcich Duša televízia odmietla zverejniť.

Je zjavné, že v Záhorskej Bystrici museli prehltnúť poriadne horkú pilulku a majú problém sa s ignoráciou zo strany divákov zmieriť. Podľa reakcií zo sociálnych sietí, seriál naplno prepadol. Recenziu na Detektíva Duša si prečítajte v článku: Detektív Dušo mal byť slovenský Monk. Je to kolosálny trapas.

Druhá epizóda si neviedla o nič lepšie. Zaznamenala ďalší pokles na rating 5.7% a trhový podiel iba 15.6%, uvádza portál mediaboom.sk. Dušo podliezol latku aj priemerného Rexa počas minuloročnej jesene. Táto správa najviac môže mrzieť herca Alexandra Bártu, pre ktorého je to tretí neúspešný seriál v poradí. Pred Dušom veľa vody nenamútili seriály Kukučka a Doktori.

Dušo sa preto nemôže porovnávať s ostatnými dvoma novinkami. Na Markíze sa naplno etablovali Oteckovia, ktorých si počas pracovného týždňa pozrie pol milióna divákov a dosahujú vysoko nadpriemerný trhový podiel nad 30%. Návrat Susedov zbúral všetky rebríčky sledovanosti, keď si pozrelo viac ako milión divákov. Aj napriek kontinuálnemu poklesu sú takisto nadpriemerne sledovaní a pozrie si ich – aktuálne – viac ako 600-tisíc Slovákov.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Alexander Bárta #TV Markíza #oseriáloch #Detektív Dušo