Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Je to tu! Iba pár týždňov po americkej premiére prichádza na Slovensko tento hit

Tí, ktorí sa nevedeli dočkať pokračovania príbehov o Dobrom doktorovi sa musia mať na pozore! V slovenskej premiére prichádza štvrtá séria! Pričom v USA skončila iba začiatkom júla a televízia Markíza pomerne rýchlo zabezpečila jej vysielanie aj u nás.

04.08.2021 07:00
the good doctor, dobrý doktor, Foto:
Začiatok štvrtej série prinesie nerovný boj s pandémiou.
debata

Novú 20-dielnu štvrtú sériu opäť uvedie na menšej stanici Doma od 18:35. Nové časti sú o to očakávanejšie, keďže tragické finále tretej série prinieslo rozlúčku s jednou z hlavných postáv. Shaun sa rozišiel s Carly a dal sa konečne dokopy s Leaou. To však nikto netušil, že do ich životov tvrdo zasiahne pandémia! A práve koronavírusu bude venovaná prvá dvojepizóda.

Igor Matovič Čítajte aj Žiadne peniaze bez hesla! Matovičova lotéria bude televízna varietná šou s hudbou a celebritami

V čase keď tím nemocnice smúti za doktorom Melendezom, celý svet začína ohrozovať pandémia ochorenia Covid-19. Do nemocnice prichádza päťdesiatosemročná Mildred St. Mary, ktorá sa sťažuje na horúčku a bolesť hrdla. Morgan ju ubezpečuje, že ide len o ťažšiu chrípku, ale v priebehu niekoľkých dní je zrejmé, že vírus dorazil do nemocnice – a zastihol personál úplne nepripravený. Zatiaľ čo Claire pracuje na stabilizácii Mildred, Shaun vyšetruje nového pacienta s Covid-19 Martina Crossa a Park sa stará o infikovanú tehotnú ženu menom Ambar Estrada. Limová a Glassman bojujú o to, aby získali osobné ochranné prostriedky pre svojich kolegov. S pandémiou narušujúcou dodávateľské reťazce a stúpajúcim počtom prípadov je to čoraz ťažšia úloha.

Shauna čakajú najväčšie zmeny v živote! Foto: TV Markíza
the good doctor, dobrý doktor, Shauna čakajú najväčšie zmeny v živote!

Lekári sú doslova paralyzovaní, keď vo svojom osobnom živote začnú pociťovať stres z ich práce. Po tom, čo sa Park presťahuje do Shaunovho bytu, aby tam prečkal krízu, sa spoliehajú na videochat, ako na jediné spojenie s vonkajším svetom. Shaunovi veľmi chýba Lea a Andrews sa dokonca usídli vo svojej vlastnej garáži, len aby ochránil svoju rodinu.

pán profesor, Čítajte aj Markíza potvrdzuje štart ťažiskového seriálu! Vráti sa megahit a bude mať viac častí

Glassman ťažko nesie, že kvôli riziku nemôže ísť do nemocnice, čo sa odráža aj na jeho vzťahu s Debbie. Vírus testuje vzťahy aj v nemocnici: keď sa stav Mildred a Martina zhorší, ich rodinám nezostáva nič iné, ako sa z diaľky prizerať a dúfať, že nedôjde k najhoršiemu. Claire má ťažkosti dať do súladu svoju bezhraničnú empatiu s prísnymi nemocničnými nariadeniami a Shaun sa snaží udržať náskok pred rýchlo sa meniacimi príznakmi ochorenia Covid-19. Park zatiaľ pripravuje Ambar na intubáciu.

Štvrtá séria prinesie hutné a ťažké zápletky... Foto: TV Markíza
the good doctor, dobrý doktor, Štvrtá séria prinesie hutné a ťažké zápletky pre všetky postavy.

Keď Mildred nereaguje na liečbu podľa očakávaní, Claire informuje jej dcéru Lashelle, že vyskúšajú poslednú možnosť – ale ak ani tá nezaberie, bude nútená povedať jej zdrvujúcu správu. Aj keď chirurgický zákrok odstránil bakteriálnu infekciu z Martinovho srdca, jeho pľúca zostali plné tekutiny, čo znamená, že bude potrebovať pľúcnu ventiláciu. Keď sa Martin obáva svojej prognózy, Park dostane správu, že Ambar bude musieť porodiť v bezvedomí. Po úspešnom pôrode dúfa, že vydrží tak dlho, aby mohla ísť so svojím dieťaťom domov. Nakoniec, keď Debbie a Glassman dosiahnu vo svojom vzťahu bod zlomu a Claire je ohromená, keď sa jej objaví zosnulý doktor Melendez, nesprávna diagnóza odhalí nové potenciálne ohnisko nákazy.

priznanie, seriál priznanie, Čítajte aj RTVS nakrúca "nové" Hniezdo: Zvládnu Slováci kontroverznú novú ústrednú tému?

Zaujímavou správou je, že tvorcovia sa rozhodli nevenovať sa pandémii počas celej sezóny. Venujú jej iba začiatok séria a následne rozohrajú príbehy v čase, keď je svet už v bezpečí. To dovolí priniesť obrovské zápletky nielen pre Shauna a Leau, ale aj ostatné postavy. Nová séria prinesie obrovské zvraty, ale aj veľmi smutný koniec.

the good doctor, dobrý doktor, Čítajte aj Toto nikto nečakal! Seriálový hit Dobrý doktor stráca jednu z hlavných hviezd

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #The Good Doctor #televízia Markíza #Dobrý doktor #televízia Doma #leto 2021