Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Február na HBO: Seriál od autorky Harryho Pottera, ale aj nenávisť medzi matkou a synom

Druhý mesiac v tomto roku prináša pre fanúšikov filmov a seriálov zaujímavé tipy, ktoré má v talóne HBO. Určite pomôžu skrátiť čas v lockdowne. Presvedčte sa sami!

10.02.2021 07:00
hbo go, Foto:
Február je síce kratší mesiac, ale ponúka veľa tipov na sledovanie.
debata

Lady a Dale (The Lady and the Dale)

Pondelok 1. februára 2021 dve časti, každý ďalší pondelok jedna časť Cenou Emmy ovenčení producenti Mark a Jay Duplassoví prichádzajú s dokumentárnym seriálom skúmajúcim odvážny automobilový podvod. Tajomná podnikateľka Elizabeth Carmichael počas benzínovej krízy sedemdesiatych rokov minulého storočia uvedie na trh trojkolesové vozidlo s úsporným motorom. Keď získa na svoju stranu veľkých výrobcov automobilov aj investorov, začne sa rozpletať nielen záhada za technológiou vozidla, ale taktiež šokujúca minulosť Elizabeth Carmichael. Dokument o vzostupe a páde mimoriadnej podnikateľky skúma jedinečný príbeh podvodu, rodiny a identity.

C.B. Strike: Smrtiaca biela (C.B. Strike: Lethal White)

Štvrtok 4. februára 2021, každý štvrtok nová časť Premiéra prvej časti britského seriálu podľa detektívnych románov JK Rowlingovej voľne nadväzuje na populárne minisérie C.B. Strike. Do kancelárie súkromného detektíva Cormorana Strika (Tom Burke) tentoraz prichádza mladík menom Billy Knight v záchvate psychózy a rozpráva vyšetrovateľovi príbeh o dieťati, ktoré bolo kedysi dávno priamo pred jeho očami uškrtené. Strike je súčasne najatý ministrom vlády Jasperom Chiswellom, aby preveril Billyho brata Jimmyho Knighta, ktorý ho vydiera. Strike so svojou partnerkou Robin (Holliday Grainger) rieši spojitosť medzi oboma prípadmi, Robin sa v utajení vydáva do Dolnej snemovne…

Odkaz III. (Legacies III.)

Piatok 5. februára 2021, každý piatok jedna časť V posledných desiatich rokoch uchvátili hrdinovia a zloduchovia zo seriálov Upírske denníky a The Originals divákov po celom svete. Ich dedičstvo opäť ožilo v napínavom seriáli Odkaz o ďalšej generácii nadprirodzených bytostí navštevujúcich školu pre nadaných. Práve tu sa sedemnásťročná dcéra Klausa Mikaelsona Hope, dvojčatá Alarica Saltzmana Lizzie a Josie a mnoho ďalších snaží trochu nekonvenčným spôsobom dospievať a stať sa tou najlepšou verziou seba samého, a to napriek vnútornému vábeniu pekla.

Výnimoční (Hors normes)

Sobota 6. februára 2021 Autori Nedotknuteľných (2011) a Pokiaľ nás svadba nerozdelí (2017) prichádzajú so zatiaľ najosobnejším projektom. S neopakovateľnými výkonmi Vincenta Cassela a Redy Kateba nakrútila zohraná francúzska dvojica Toledano-Nakache príbeh o priateľstve, húževnatosti a mimoriadnej obetavosti. Bruno (Vincent Cassel) vedie spolok pre autistické deti a dospievajúcich, ktorých prípady sú tak komplikované, že ich všade odmietajú. Jeho najlepší priateľ Malik (Reda Kateb) učí mladistvých zo sociálne slabých rodín, ako sa o takéto deti starať. Už vyše 20 rokov tak žijú vo svete ľudí, s ktorými si spoločnosť nevie poradiť. Napriek tomu ich neopúšťa optimizmus a zmysel pre humor. Bohužiaľ však hrozí, že Brunova organizácia bude zrušená, pretože jeho osobitý prístup sa nie každému páči. Brunovi a Malikovi tak nezostáva nič iné ako presvedčiť úrady, že to má zmysel. Aby vo filme Výnimoční dosiahli čo najväčšej autenticity, Toledano s Nakachom sa na dva roky naplno ponorili do chodu takýchto organizácií. Väčšina scén preto vychádza z autentických situácií a vystupujú tu aj autistickí neherci.

Leto s matkou (Days of the Bagnold Summer)

Nedeľa 7. februára 2021 Sue (52) pracuje v knižnici a podľa svojho syna Daniela (15) je „tou najnudnejšou bytosťou na svete“. Daniel sám sa však vie len pchať čipsami, otravovať a počúvať Metallicu. Toto leto mal stráviť s otcom a jeho novou ženou na Floride. Na poslednú chvíľu sa však cesta zrušila a pred Sue s Danielom je vyhliadka šiestich dlhých týždňov strávených spoločne. Na skromnom bojisku ich príbytku sa tak v priebehu nekonečného leta rozzúri vojna, v ktorej sa obaja vyrovnávajú so svojimi osobnými tragédiami a usilujú o naplnenie svojich túžob. Univerzálny príbeh o dospievaní zachytáva napätie, pátos i lásku v rodinnom živote. Britská komédia je adaptáciou rovnomenného komiksu spisovateľa a kresliara Joffa Winterharta.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HBO #február #HBO Go #oseriáloch