Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Markíza v roku 2021 prekvapí zahraničnými seriálmi! Tieto hity sa hrnú k nám

Hoci slovenským obrazovkám dlhodobo kraľuje pôvodná tvorba a akvizičné seriály hrajú skôr druhé husle, neznamená to, že stanice na ne rezignovali. Práve naopak. Do svojich štruktúr ich zaraďujú menej, ale za to si môžu vyberať len tie zaujímavejšie kúsky. Touto cestou sa v roku 2021 vydá aj Markíza Group. Ktoré zahraničné hity uvidíte na obrazovkách Markízy, Doma alebo Dajto?

22.01.2021 07:00
young sheldon, deception, kobra 11, manifest,... Foto:
Markíza Group nakúpila pre rok 2021 zaujímavú kombináciu akvizičných seriálov.
debata (7)

1. Young Sheldon

Na Slovensko sa hrnie spin-off seriál Teórie veľkého tresku! Nový seriál od tvorcu Teórie veľkého tresku Chucka Lorra ukazuje Sheldona Coopera ako 9-ročného chlapca, pre ktorého vôbec nie je ľahké vyrastať v Texase. Myseľ ako tá jeho sa objaví možno raz za generáciu, a aj keď pokročilá matematika či veda sa s ňou zvládajú ľahko, s rodinou, kostolom alebo futbalom to už je ťažšie. Geniálny, no trochu naivný Sheldon zvláda svet okolo seba a svoju úplne normálnu rodinu spôsobom jemu vlastným. Mladý Sheldon by mal dostať priamo na Markíze.

2. Deception

Tento seriál sa v USA dočkal iba jednej sezóny a pre nízku sledovanosť ho televízia ABC zrušila. Markíza ním zrejme vyplní slabšie reklamné obdobie, pravdepodobne v lete. Kým v USA pohorel, v Európe výrazne uspel. V hlavnej úlohe sa predstaví hviezdny iluzionista Cameron Black, ktorý vyrastal na javisku po boku svojho brata–dvojčaťa, ale jeho kariéru zničil škandál a obvinenie brata z vraždy. Cameron má len jednu možnosť, ako očistiť bratovo meno a naďalej využívať svoje umenie mágie a ilúzie – FBI. Spolu s celým svojim tímom začne spolupracovať s FBI ako konzultant, pomôže vyriešiť prípady za hranicou vysvetliteľného a bude chytať zločincov pomocou mágie.

3. NCIS – Námorný vyšetrovací úrad

Neprekonateľná stálica Markízy sa dočká aj premiéry 17. série! NCIS je dlhoročný hit aj vďaka tomu, že prekračuje hranice bežného krimi žánru. Má v sebe akciu, zdravý humor a nechýba mu dynamika. Špeciálni agenti NCIS sú každý iný, s odlišnými schopnosťami aj povahami, ale dokopy tvoria skvelý tím.

4. Kobra 11

Len v decembri mala na Slovensku premiéru 25. séria, to však rozhodne nie je koniec! V roku 2021 bude divákov Markízy prichystaná 26. sezóna. Markíza ponúkne najnovšiu 26. sériu, ktorá mala v domácom Nemecku premiéru len na jeseň 2020. Pre Kobru 11 je to nová éra a najväčšie zmeny v histórii – nastupuje totiž nový tím, seriál dostal nový, svieži impulz a prepracované postavy. Hlavný hrdina Semir má za sebou desať búrlivých mesiacov, po ktorých sa vracia do diaľničnej polície a musí čeliť zmenám, ale aj rasizmu vo vlastnom tíme.

5. Dobrý doktor

Pokračovanie vysielania na Slovensku má isté aj táto lekárska dráma, ktorá našincov uchvátila. Televízia Doma uvedie v roku 2021 aj jej 4. sériu, ktorá sa aktuálne vysiela v USA a tvorcovia nielen v deji bojujú s pandémiou, ale v zákulisí. Nakrúcanie je o to náročnejšie, že už niekoľkokrát muselo byť prerušené kvôli pozitívnym prípadom. Vírus zaútočil aj na niektorých hereckých predstaviteľov.

6. Prodigal Son

Televízia Dajto v roku 2021 predstaví hneď dve veľké seriálové premiéry. Jednou z nich je najnovší kriminálny hit Prodigal Son. Z produkcie seriálového virtuóza Grega Berlantiho (Arrow, The Flash, Everwood) prichádza novinka v slovenskej televíznej premiére. V hlavnej úlohe s „márnotratným synom“ synom Malcolmom Brightom – mužom, ktorý má dar. Vie, ako uvažujú vrahovia, ako funguje ich myseľ. Prečo? Jeho otec je neslávny sériový vrah, ktorý zabil viac ako 20 ľudí.

Seriál Prodigal Son sleduje kriminálneho psychológa Brighta, ako využíva svoje zvláštne schopnosti, aby sa dostal do hláv vrahov a pomohol newyorskej polícii vyriešiť ich zločiny. Pátra po najnebezpečnejších kriminálnikoch, ale zároveň bojuje s vlastnými démonmi.

7. Manifest

Druhou veľkou premiérou na Dajto bude Manifest. Čo sa stalo s pasažiermi letu, ktorý na niekoľko rokov zmizol z radarov? Na túto otázku kúsok po kúsku skladá odpoveď seriál Manifest, ktorý prinesieme v slovenskej premiére. Hlavnými hrdinami sú pasažieri zmiznutého letu. Komerčný zaoceánsky let sa nečakane stratil z radarov a rovnako prekvapivo sa o dlhých päť rokov znovu objavil. Všetci si mysleli, že lietadlo sa stratilo kdesi v mori, v jeho návrat už nikto nedúfal.

Rodiny cestujúcich sa museli naučiť žiť bez svojich blízkych. Často začali odznova a urobili radikálne kroky, aby prekonali žiaľ. Roky pre nich plynuli a návrat strateného letu je teraz pre nich šokom. Ešte vačším šokom však je zistenie, že kým celý svet „zostarol“ o päť rokov, pre pasažierov tajomného letu čas neplynul. Vracajú sa rovnako mladí ako v deň, keď zmizli. Čo je za touto záhadou?

8. Myšlienky vraha

Divákov Dajto čaká už 14. séria dlhoročnej seriálovej stálice. V USA sa seriál končil s 15. sezónou. V centre diania je tím FBI, ktorý sa pokúša vžiť do myslenia zločincov, predvídať ich ďalšie kroky a zastaviť ich skôr, než znova zaúradujú. V tíme sú veteráni kriminalistiky, špecialista na obsesívne zločiny, génius, ale aj pracujúca matka či počítačová expertka.

9. Seriálové stálice

NCIS: Los Angeles ponúkne na Dajto desiatu a jedenástu sériu, v záverečnej tretej sérii sa predvedie Smrtonosná zbraň a rovnako tretiu sériu predstaví seriál S.W.A.T.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Young Sheldon #oseriáloch #NCIS #Deception #televízia Markíza #Manifest #Prodigal Son #seriál Kobra 11