Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Uvidia Slováci konečne poriadne strašidelný seriál? Pri nakrúcaní údajne videli duchov

Dobrý horor nikdy nezaškodí! Jediná, rýdzo, seriálová televízia na Slovensku - Epic Drama - prináša na svoje obrazovky ďalšiu televíznu lahôdku. Diváci sa môžu tešiť na britský seriál Živí a mŕtvi, ktorý štartuje 13. decembra o 21:00.

13.12.2020 07:00
živí a mŕtvi, Foto:
V hlavných úlohách sa predstaví herec Colin Morgan a Charlotte Spencer.
debata

Najnovší seriál od tvorcov „Života na Marse“ a „Ashes to Ashes“, odhalí, ako mladý pár dokáže čeliť všetkým spomienkam, traumám, bolesti a bohatej a tajomnej minulosti tejto nehnuteľnosti. V šiestich epizódach sa miesi dráma, ale aj poriadny horor, diváci si tak prídu na svoje.

Podľa príbehu Živí a mŕtvi zdedí psychológ Nathan rodinné sídlo v úžasnom, ale izolovanom Somersetskom údolí, kam sa nasťahuje so svojou ženou, aby tu začali nový život. Namiesto vidieckej idylky im však životy, ako aj všetko čo si doposiaľ mysleli o sebe samých či o svete, narušia nevysvetliteľné udalosti.

Pokiaľ ide o scénu, bolo by prirodzené, aby tvorcovia vytvorili strašidelný dom v štúdiu, ale rozhodli sa inak: namiesto toho sa herci presunuli do skutočného strašidelného domu, Horton Court, postaveného v 16. storočí. Charlotte Spencerová, ktorá hrá hlavnú ženskú úlohu tvrdila, že niektorí ľudia už predtým videli v dome záhadnú ženu stojacu pri veľkom krbe, zatiaľ čo iní si všimli malého chlapca na streche. „Jediný problém“ je v tom, že tento malý chlapec sa utopil v jazere pri dome v tridsiatich rokoch.

Strašidelné nakrúcanie

Niekoľkokrát v priebehu natáčania filmový štáb počul zvuk záhadných krokov, ale keď sa otočili smerom odkiaľ hluk vychádzal, nikto tam nebol. Zaznamenané boli tiež aj zvláštne tiene a v priebehu natáčania scény s vyvolávaním duchov, preleteli izbou listy papierov aj keď vôbec nemalo odkiaľ fúkať. Najdesivejšie však bolo zvonenie telefónu, znelo to, ako by niekde v dome zvonila pevná linka. Keď našli v dome starý telefón, ukázalo sa, že je už niekoľko rokov odpojený. Aj napriek tomu sa zvonenie v ten deň ozvalo dvakrát.

Ktokoľvek, kto má dosť odvahy a dom zo seriálu sa mu páči, môže si ho dokonca prenajať, pretože Horton Court bol nedávno zrenovovaný a otvorený turistom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #Epic Drama #seriál živí a mŕtvi