Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Toto sa veľmi ťažko pozeralo! Mali to byť seriálové hity, no totálne sklamali

Rok 2020 okrem vydarených kúskov priniesol aj niekoľko poriadnych prešľapov. Paradoxom je, že pri mnohých malo ísť o potenciálne veľké hity. Sekol aj Netflix, ale aj nové streamovacie platformy.

25.01.2021 07:00
cursed, star trek picard, haunting of bly manor, Foto:
Tieto seriály v roku 2020 poriadne sklamali.
debata

1. Cursed

Toto leto mal ovládnuť potenciálny hit z dielne Netflixu, ktorý ponúkol nevyrozprávaný príbeh o kráľovi Artušovi a magických bytostiach. Ústrednou postavou sa stala čarodejnica Nimue, ktorá mala úlohu zaniesť magický meč čarodejníkovi Merlinovi. Avšak proti nej stáli zástupcovia ľudí, ktorí masakrovali magické bytosti a aj jej vlastná osobnosť. Spracovanie rozhodne nebolo žiadne terno, rozpačité herecké výkony, jednoducho to celé pôsobilo ako celkom slušná blbosť. Stále sa čaká na rozhodnutie o ďalšom osude seriálu.

2. Brave New World

Mal to byť nový hit novej streamovacej platformy Peacock, ktorá patrí pod filmové štúdio Universal. Séria zo vzdialenej budúcnosti však nezaujala, hoci námet, ale aj spracovanie nebolo vôbec zlé. Efekty boli na úrovni, zaznelo mnoho zaujímavých myšlienok o budúcnosti ľudstva. Ale to bolo asi tak všetko. Hlavné postavy neutiahli tento seriál. Televízia ho po prvej sérii zrušila.

3. The Haunting of Bly Manor

Takmer dva roky museli fanúšikovia hororu čakať na pokračovanie antológie z dielne Netflixu. V roku 2018 sa strašilo v Hill House a bolo to výborné. Tentokrát tvorcovia predstavili nový príbeh zo sídla Bly. A bolo to sklamanie a obrovské. Oproti prvej sérii išlo o slabučký odvar. A najmä chýbalo základné – horor.

4. Tell Me a Story

HBO prinieslo aj druhú sériu svojej minisérie s názvom Nerozprávky, v ktorých tvorcovia integrovali rozprávkové príbehy do dramatických situácií. Avšak najnovšia sezóna bola proste neskutočná nuda! Tretia séria už nevznikne.

5. Star Trek: Picard

Toto mala byť udalosť roka 2020. Po desiatkach rokov sa na obrazovky vrátil niekdajší kapitán lode Enterprise. Tvorcovia vsadili Picarda do moderného poňatia Star Treku. Možno pri Discovery to vyšlo, no samostatný seriál s nezabudnuteľnou postavou pôsobil rozpačito. Nebolo to vyslovene zlé, no sklamaniu a neraz aj nude sa nedalo ubrániť. Druhá séria sa očakáva v roku 2021.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #Tell Me a Story #Star Trek: Picard #seriál Cursed #seriál Brave New World #The Haunting of Bly Manor