Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Televízna smrtka je neúprosná! S týmito seriálmi sme sa rozlúčili v roku 2020

Rok 2020 bol neobvyklý vo všetkých smeroch. Ťažké časy majú za sebou aj televízie a ich seriály. Koronakríza však nezastavila nezvratný proces rušenia seriálov, celý kolotoč sa musí točiť ďalej, aj keď všade zúri kríza. Tento rok sa diváci museli rozlúčiť s mnohými hitmi, ktoré im roky robili spoločnosť. Toto je výber tých najznámejších? Bude vám za nimi smutno?

31.12.2020 07:00
arrow, the 100, will & grace, sabrina, Foto:
V roku 2020 sa definitívne skončilo viacero seriálových hitov.
debata (2)

1. Chilling Adventures of Sabrina

Netflix prekvapujúco končí vysielanie svojho hitu po 4. sérii, tá je divákom dostupná symbolicky od 31. decembra. Sabrina tak posledné kúzla vyriekne v úplne posledný deň roka. Zostáva len dúfať, že tvorcovia napísali uzavretý koniec. Aj napriek tomu sa hovorí, že by mladá čarodejnica mohla nájsť nový domov na konkurenčnej streamovacej platforme HBO Max, oficiálne nie je nič potvrdené. Nateraz Sabrina končí.

2. Agents of S.H.I.E.L.D.

Koncom leta sa na poslednú misiu vydali agenti SHIELDU, seriál sa dočkal až siedmich sezón, čo je pri vývoji sledovanosti obrovský zázrak. Zásluhu má na tom koncern Marvel, ktorý držal nad seriálom ochrannú ruku a presadil si úspech. Našťastie. Aj napriek slabej sledovanosti, toto bol jeden z najlepších sci-fi seriálov posledných rokov.

3. 13 Reasons Why

V lete tohto roka sa uzavrel príbeh aj kontroverzného seriálu z dielne Netflixu. Dočkal sa až štyroch sezón, pričom pôvodne mal mať jednu. Úspech tejto krutej drámy plnej šikany, drog, alkoholu, ale aj lásky predčil očakávania. Treba však povedať, že záverečná sezóna už veľmi tlačila na pílu a bola najslabším článkom. Fanúšikovia boli nakoniec radi, že seriál sa skončil.

4. Arrow

Hneď na začiatku odchádzajúceho roka sa s divákmi po ôsmich rokoch rozlúčila superhrdinská stálica. Arrow sa dočkal svojho záveru, s ktorým však mnohí nie sú spokojní. To všetkým bolo jasné, že po tom všetkom, čo si prežil, úplný happyend nebude na programe dňa. Hrdinu tak či tak opustila drvivá väčšina divákov, námet sa vyčerpal a tvorcovia požiadali televíziu o ukončenie výroby.

5. Supernatural

U nás tento seriál sa vysielal hlboko v noci, no Lovci duchov boli v USA doslova fenomén a dočkal sa až 15 sezón. Dlhoročné nakrúcanie neubralo na diváckej priazni, avšak hlavní hrdinovia boli vyčerpaní a chceli sa venovať iným projektom a nadprirodzený seriál plný démonov sa musel odobrať z obrazoviek.

6. The 100

Po siedmich rokoch sa skončil aj seriál Prvých 100, ktorý sa s úspechom vysiela aj na Slovensku. Televízia dala vedieť tvorcom správu o konci seriálu s dostatočným predstihom a tak mohli celú sezónu venovať tomuto faktu. Najmä išlo o to napísať dostačujúci záver. Stalo sa.

7. Modern Family

Po neuveriteľných 11 rokoch sa skončila aj komediálna stálica. Moderná rodina spravila z mladých hercov veľké hviezdy a starší herci sa stali najlepšie platenými seriálovými hercami. A práve vysoké náklady na výrobu, klesajúca sledovanosť a postupná neochota predstaviteľov byť súčasťou ďalších pokračovaní si vybralo svoju daň.

8. Will & Grace

Tento koniec sa dá považovať za úspech. Televízii NBC sa podarilo spraviť úspešný revival niekdajšieho hitu, ktorý sa dočkal ďalších troch sezón. Keď sa k tomu pripočíta pôvodný seriál, tak diváci dostali 11 sérií. Avšak sledovanosť klesala a nebolo iné východisko, ako ukončiť výrobu.

9. Blindspot

Päť sezón sa podarilo zrealizovať Neviditeľnému bodu, ktorý vysiela u nás televízia Dajto. Pritom nad poslednou sériou dlho visel otáznik kvôli nízkej sledovanosti. Nakoniec sa televízia rozhodla spraviť skrátenú finálnu sériu a dať postávam bodku.

10. Fuller House

Netflix uzavrel po piatich sezónach aj novú verziu kultového Plného domu. Tým sa radí k tým najúspešnejším revivalom, ktoré v posledných rokoch podarilo zrealizovať.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Vianoce #2020 #oseriáloch