Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Víťazi tohto roka: Pozrite si rebríček najlepších seriálov, ktoré sa prehnali obrazovkami

Rok 2020 bol extrémne ťažký nielen pre celý svet, ale aj pre zábavný priemysel. Stalo sa niečo, čo nikto nikdy nečakal. Televízna zábava sa kvôli pandémii musela na dlhé mesiace zastaviť. A spamätáva sa len veľmi pomaly. To však nemení na fakte, že aj v tomto komplikovanom čase diváci dostali síce menej zábavy, ale neraz o to kvalitnejšej. Portál O seriáloch už tretí rok po sebe zoradil to najlepšie, čo sa objavilo na obrazovkách. Nevideli ste niečo z toho? Ihneď to napravte!

26.12.2020 07:00
crown, good doctor, this is us, away, star trek, Foto:
Zostavili sme rebríček najlepších seriálov roku 2020! Súhlasíte s ním?
debata (3)

1. Little Fires Everywhere

Streamovacia služba Hulu, ktorá úzko spolupracuje práve s HBO a vďaka tomu sú jej seriály dostupné aj v našich končinách, tento rok tesne pred pandémiou odpremiérovala kvalitnú minisériu s Reese Witherspoon a Kerry Washington. Iskrivý príbeh o dvoch rozdielnych rodinách, ich priepastne rozdielnemu pohľadu na život vyústil do tragédie. Kto je však za ňu zodpovedný? Miniséria Little Fires Everywhere si jednoznačne zaslúži prvenstvo v rebríčku, nič lepšie tento rok nebolo v ponuke.

2. Away

Netflix to tento rok skúsil aj s poriadnou sci-fi drámou o prvej ľudskej posádke na Mars. Prvá séria s Hillary Swank bola skvelá, seriál fungoval po všetkých stránkach. Len škoda, že streamovacia jednotka doslova schladila fanúšikov správou, že pokračovať s týmto formátom nebude. Pritom boli jasné náznaky, že sa mali nakrútiť tri sezóny, teda toľko, koľko mala „trvať“ misia na Mars a let späť na Zem. Seriálu sa darilo aj v rebríčkoch, kritiky boli viac ako priaznivé. Lenže… Toto rozhodnutie o konci patrí medzi najväčšie negatívne prekvapenia tohto roka. Nič to nemení na fakte, že stojí za to pozrieť si prvú sériu.

3. The Crown

V polovici novembra Netflix priniesol už štvrtú sériu svojho jagavého hitu The Crown (Koruna). Pozornosť si ukradla prítomnosť princeznej Diany a Margaret Thatcherovej. Skvelá sezóna, dychberúce dejové zápletky a najmä neraz smutný pohľad na britskú kráľovskú rodinu a až chorobnú neschopnosť fungovať ako bežní smrteľníci.

4. The Great

V lete príjemne prekvapila komediálna dráma, ktorá históriu poriadne otočila naruby. Hulu s HBO uviedli svojský pohľad na príbeh o Kataríne Veľkej a jej živote. Vo výsledku to je seriál, ktorý je neuveriteľné vtipný, s trefným scenárom, nehovoriac o skvelých ústredných postavách.

5. Star Trek: Discovery

Tento rok bol pre Star Trek kľúčový. Nielenže sa objavil nový spin-off o kapitánovi Picardovi, ale tretia séria Discovery mala ambíciu odpútať sa od starých prepojení z pôvodným univerzom a vyhnúť sa dlhotrvajúcej paľbe kritiky. Tvorcovia posunuli dej o tisícročie do budúcnosti a razom mali voľné pole pôsobnosti plné kreativity. A podarilo sa! Tretia séria je výborná.

6. The Flight Attendant

Najnovšia miniséria z dielne HBO s Kaley Cuoco jednoducho boduje. Toto bola stávka na istotu a všetko vyšlo tak, ako malo. V seriáli funguje všetko, neexistuje priestor na nudu. Skvelá oddychovka.

7. The Good Doctor

Zmenili sa aj seriály v štandardných televíziach. Museli sa. Pandémia prinútila tvorcov improvizovať a zakomponovať súčasnú situáciu do deja. Dobrý doktor počas neskorej jesene predstavil svoju štvrtú sériu, v ktorej hlavnú úlohu hrá koronavírus. A najnovšie pokračovanie je strhujúce.

8. This is Us

To, čo platí pri Dobrom doktorovi, platí do bodky aj pri megahite This is Us. Najnovšia piata séria prináša stále romantiku, city, emócie. Pandémia seriálu rozhodne neubrala na sile.

9. Emily in Paris

Tomuto sa hovorí prekvapenie. Nenáročná romantická komédia plná povrchnosti z dielne tvorcov Sexu v meste. A ono to vôbec nie je zlé! Intelektuáli nech od tohto seriálu bočia veľkým oblúkom, no tí, ktorí hľadajú smiešnu jednohubku, neváhajte!

10. Love Life

Aj HBO zaútočilo na divákov s romantikou a tiež uspelo. Seriál Love Life je úsmevnou sondou do života mladých ľudí, ktorí si hľadajú pravú lásku. Niekto ju nájde hneď, niekomu to trvá pomerne dlho.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Vianoce #oseriáloch