Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

RTVS s veľkou seriálovou premiérou! Mrazivé pokračovanie hitu prichádza na Slovensko

Do boja o diváka výrazne vstupuje aj verejnoprávna RTVS, ktorá s úspechom etablovala na Slovensku vysielanie celosvetového seriálového hitu - Príbeh služobníčky. Už túto sobotu sa fanúšikovia môžu tešiť na slovenskú premiéru 3. série.

05.09.2020 07:00
príbeh služobníčky, the handmaids tale, Foto:
Cenami ovenčený Príbeh služobníčky sa vracia s treťou sériou na Slovensko.
debata (1)

Prvá séria tejto americkej dystopie premenila na sošky osem z trinástich nominácii cien Emmy. Druhá séria má na konte dva Zlaté glóbusy za Najlepší dramatický televízny seriál. Ocenenie Najlepšej herečky v dramatickom seriáli si vyslúžila Elisabeth Moss za stvárnenie postavy služobníčky Offred. Buďte s nami pri očakávanej slovenskej televíznej premiére, už od 5. septembra každú sobotu večer na Dvojke.

Aj v tretej sérii sa ocitnete v štáte Gileád, ktorý predstavuje kresťanský fundamentalistický teokratický režim v bývalých Spojených štátoch. June, v Gileáde zvaná Offred, ešte stále nevyhrala svoj boj. Jej misia zachrániť svoju staršiu dcéru z totality ešte nebola splnená. Z roly takmer poslušnej služobníčky sa transformuje do odvážnej rebelky, ktorá je odhodlaná riskovať svoj život a životy iných, len aby zachránila svoju dcéru Hannah. Svet Gileádu však uťahuje svoje opraty a možnosti úniku sú čoraz menšie.

Aktuálna koronakríza postihla aj produkciu pripravovanej 4. série, na ktorú musia fanúšikovia čakať neúmerne dlho. Pôvodne sa predpokladalo, že tvorcovia stihnú premiéru na jar tohto roka. Potom z toho bola jesenný termín. Ten sa pochopiteľne pre pandémiu v USA nepodarilo zrealizovať.

V súčasnosti streamovacia platforma Hulu, ktorej seriál patrí hovorí o premiére v roku 2021, nešpecifikuje presný dátum. Ak to však bude jeseň, medzera medzi treťou a štvrtou sériou bude viac ako dva roky. Navyše štvrtá séria bude mať len desať epizód, namiesto klasických trinástich. Je to reakcia na tempo tretej série, ktoré „zožalo“ skôr negatívnu kritiku, tvorcovia chcú týmto krokom celý dej zhutniť.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #Príbeh služobníčky #oseriáloch #The Handmaid´s Tale #koronavírus #televízny reštart