Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Keď sa vysielal tento seriál, tak sa ani nedýchalo! Ktorý veterán to bol?

Leto je tu! A opäť sa po ročnej pauze vracia naša retro rubrika, v ktorej si pripomenieme kultové seriály, ktoré sú vhodné na poriadny seriálový maratón. Ako siedmy veterán tohto leta prichádza seriál O.C. Kalifornia (The OC).

18.08.2020 07:00
oc kalifornia, oc, adam brody, rachel bilson,... Foto:
Svojho času bol seriál doslova kultom.
debata

Kto z nich by si nepamätal nedeľné dopoludnia, keď na Markíze bez dychu sledoval skvelú drámu zo slnečnej kalifornie. Tvorcovia našli skvelý mix charakterov a ešte lepších hereckých predstaviteľov, s ktorými sa mohol stotožniť každý jeden divák. Vždy slnečné Orange County bolo iba zásterkou pred poriadne búrlivými vzťahmi, ktoré sa skrývali za bránami uzavretej komunity boháčov.

Všetko narušil mladý rebel Ryan Atwood (Ben McKenzie), ktorého pod svoje ochranné krídla vzal Sandy Cohen (Peter Galagher), ktorý nezabúdal na svoje korene bez miliónov na konte. Do tejto spoločnosti sa dostal vďaka manželke Kirsten (Kelly Rowan). Ich nezabudnuteľný syn Seth (Adam Brody) bol odvekým outsiderom a vďaka Ryanovi, ktorý bol magnetom na problémy, ale aj pozornosť dievčat sa dostal konečne medzi rovesníkov.

Netreba zabúdať ani legendárnu Marissu Cooperovú (Mischa Barton), ktorá riadila módu, ale aj štýl obliekania aj bežných smrteľníkov. Spolu s jej najlepšou priateľkou Summer (Rachel Bilson) vytvorili s Ryanom a Sethom nesúrodú partičku, ktorá čelila bežným problémom každého teenagera, ale aj úplne iným, ktoré súvisia s rozprávkovým bohatstvom ich rodičov a sily priezvisiek.

OC Kalifornia vďaka skvelému, vtipnému a mimoriadne trefnému scenáru nevelebila rozprávkových boháčov, častokrát si z pomerov poriadne uťahovala. Neraz však veľmi správne vykreslila aj prekliatie veľkého bohatstva. Žiadne zábrany a prekážky, vždy ohnutá spravodlivosť dovoľovala mladým, aj dospelým žiť bez obmedzení. Preto sa nastolila téma drog, bulímie, alkoholu.

Príbeh neraz ukázal odvrátenú stránku bohatých, ktorí mali zdanlivo všetko. Bola to iba vybudovaná ilúzia. Zvyčajne to boli trosky s problémami, ktoré nevedeli vyriešiť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #OC Kalifornia #oseriáloch #leto 2020