Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Koniec leta v znamení seriálovej nudy! Prichádzajú ďalšie dozvuky pandémie?

Je to taký paradox. Hoci je to najhoršie pandémie úspešne za nami, jej dozvuky sa prejavia až teraz. S niekoľkomesačným oneskorením. V kombinácii s letnou uhorkou bude august prvým mesiacom bez väčšieho množstva seriálových premiér.

03.08.2020 07:00
lucifer, tom ellis, Foto:
Jedinou seriálovou udalosťou augusta je premiéra prvej polovice 5. série Lucifera.
debata

1. Lucifer – prvá polovica 5. série (Netflix)

Prvé husle bude opäť hrať Netflix, ktorý ponúkne highlight augusta. Bude ním premiéra dlhoočakávanej piatej série Lucifera, respektíve iba prvej polovice, čo znamená osem častí. Ďalšia osmička nie je hotová, pretože produkciu zasiahla pandémia v USA a nestihlo sa pripraviť všetkých 16 uvažovaných epizód. Netflix však nezaspal na vavrínoch a nedočkavým divákom ponúkne aspoň prvú polovicu sezóny, ktorá je hotová.

Navyše okolo Lucifera bolo posledné mesiace extrémne horúco, keďže seriál opäť unikol smrtke. Dočkal sa tretieho obnovenia, aj napriek tomu, že piata séria mala byť posledná. Netflix prebral Lucifera od televízie FOX po tretej sérii a to len vďaka divákom, ktorí spísali miliónovú petíciu a streamovací gigant presvedčili, že má význam v tejto komediálnej kriminálke pokračovať. Po dvoch rokoch Netflix sa rozhodol ukončiť vysielanie, dôvod bol jasný. Hlavnému predstaviteľovi Tomovi Ellisovi, ktorý vdýchol pekelníkovi neopakovateľnú podobu sa skončila zmluva a rokovania o jej predĺžení zlyhali.

Lenže kompetentní sa nevzdali a pristúpili na hercove podmienky, ktoré sa týkali najmä výšky honoráru a tak vznikne aj šiesta sezóna, ktorá však bude už naozaj posledná. Otázne je, kedy sa nakrúti, keďže situácia v USA je stále vyhrotená a ešte štáb čaká kopec práce s piatou sériou, kým dostane finálnu podobu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #netflix #Lucifer #oseriáloch #Tom Ellis #koronavírus #leto 2020