Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pamätáte si seriál Smallville? Od poslednej časti uplynulo takmer desať rokov!

Leto je tu! A opäť sa po ročnej pauze vracia naša retro rubrika, v ktorej si pripomenieme kultové seriály, ktoré sú vhodné na poriadny seriálový maratón. Ako druhý veterán tohto leta prichádza Smallville.

14.07.2020 07:00
smallville, Foto:
Už je to takmer desať rokov od poslednej časti a Smallville sa stále teší obľube.
debata

Superman bol vždy ťahúňom nielen v televíznom, ale aj seriálovom svete. Avšak vždy si tvorcovia zvolili začiatok príbehu, keď už Clark Kent bol legendárnym superhrdinom. Nikdy sa nikto nepozrel na mladé roky Clarka Kenta, ktorý objavuje svoje schopnosti, pôvod, prvé problémy, ale aj túžbu po normálnom živote.

Až v roku 2001 to skúsila televízia The CW, keď priniesla na obrazovky seriál Smallville, ktorý zachytáva Clarka Kenta na strednej škole. Je obklopený svojimi priateľmi, túži po láske, lenže Lana Langová je nedosiahnuteľným cieľom. Všetko sa začne meniť, keď jeho schopnosti začnú silnieť a ona robí prvé hrdinské činy a musí tajiť svoju totožnosť. Spriatelí sa s mladým Lexom Luthorom, ktorý pátra po tajomnom hrdinovi a on musí za sebou zametať stopy.

Bezstarostný život sa razom mení. Len málokto by čakal, že Smallville sa dočká až desiatich sezón a 217 epizód. Z herca Toma Wellinga sa stala veľká hviezda a dokonca sa hovorilo, že by mohol stvárniť Supermana aj na striebornom plátne. Nakoniec sa role uja Henry Cavill.

S pribúdajúcimi sériami príbehy neraz „haprovali“, postupne sa menili aj hlavné postavy. Pôvodné odchádzali, prichádzali nové. Stálicou však zostával Tom Welling, ktorý si v úplne poslednej časti konečne obliekol ikonický trikot. Seriál sa dostal do štádia, kde začínali všetky filmy a tak nebol dôvod v ňom ďalej pokračovať.

Smallville sa teší stále veľkej priazni a stále je reprízovaný, ešte nedávno aj u nás. Televízne práva má televízia Markíza. Leto je ideálny čas si tento seriál pozrieť ešte raz. Desať sérii vám zaberie aj dva mesiace!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #Tom Welling #SMALLVILLE #oseriáloch #leto 2020