Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Tento seriál je hit aj roky po poslednej časti! Ideálny čas si ho v lete pripomenúť

Leto je tu! A opäť sa po ročnej pauze vracia naša retro rubrika, v ktorej si pripomenieme kultové seriály, ktoré sú vhodné na poriadny seriálový maratón. Ako prvý veterán tohto leta prichádzajú kultové Upírske denníky (The Vampire Diaries).

07.07.2020 07:00
the vampire diaries, upírske denníky, Foto:
Neviete, čo pozerať počas leta? Dajte si poriadny maratón s Upírskymi denníkmi.
debata

Tento seriál zmenil televízny svet, nielen preto, že zlomil tabu o násilí a zabíjaní v prípade počinu pre mladšieho diváka, dokázal preraziť s upírskou tématikou na televíznych obrazovkách. Odhliadnuc od seriálu True Blood (Pravá krv), ktorý bol omnoho temnejší a určený pre staršieho diváka, boli to práve Upírske denníky, ktoré lákali milióny divákov k sledovaniu osudovej lásky smrteľníčky Eleny Gilbert a bratov Salvatorovcov.

Televízia The CW stavila na pomerne nové tváre na obrazovke a spravila dobre. Z Niny Dobrev, Paula Wesleyho a Iana Somerhaldera sa stali celosvetové hviezdy a Upírske denníky lámali rekordy sledovanosti. Neskôr položili základ pre ďalšie dva spin-off seriály. The Originals (Pôvodní) sa dočkali piatich sezón, Legacies (Odkaz) sa stále vysiela. Má za sebou dve série a tretia sa pripravuje. Avšak ani jedna zo seriálových odnoží sa nepriblížila úspechu pôvodného seriálu.

Celkovo sa Upírske denníky vysielali osem sezón, vzniklo 171 epizód a nikdy nechýbali láska, ale aj smrť a samozrejme krv. Po šiestej sérii opustila seriál Nina Dobrev, mnohí si mysleli, že koniec je blízko. Scenáristi sa nevzdali a hoci sledovanosť už iba klesala, na obrazovke vydržal ešte dva roky. Do poslednej časti sa Dobrev vrátila a celý seriál dostal adekvátny koniec.

Upírske denníky zaznamenali obrovský aj vo svete, vysielal sa aj na Slovensku a každé leto sa dočká reprízy. Teraz je ten ideálny čas, keď koronakríza zasiahla a televízie už mesiace vysielajú v improvizovanom režime a v lete v tom budú pokračovať, aby si diváci spravili vlastný program. A tento seriál je to pravé orechové!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #Upírske denníky #THE VAMPIRE DIARIES (Upírske denníky) #oseriáloch #koronavírus #leto 2020