Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Koniec trieska na dvere! Na Slovensko prichádza predposledná séria svetového hitu

Slovenskí diváci si budú môcť užiť piatu sériu hitu Better Call Saul, ktorý je odnožou kultového Perníkového tatka (Breaking Bad). Televízia AMC uvedie najnovšiu sériu od 4. júna o 22:00. Fanúšikovia seriálu sa musia zmieriť aj s tým, že táto séria bude predposledná. Záverečné príbehy sa objavia v roku 2021.

04.06.2020 07:00
better call saul, Foto:
Nová séria hitu Better Call Saul konečne prichádza na Slovensko.
debata

Piata séria Better Call Saul síce začína transformáciou Jimma McGilla na Saula Goodmana, zďaleka to však ešte nie je ten Saul, ktorého poznáme z Breaking Bad. Ak sa detailnejšie zameriame na časový harmonogram, zistíme že predposledná séria spin-off BCS sa odohráva na jar 2004, zatiaľ čo v prvej sérii Breaking Bad sa píše september 2008.

Saul Goodman má teda k dobru ešte 4 roky, v priebehu ktorých sa musí odohrať mnoho vecí. Šiesta séria sa bude vrátane Saula venovať aj Nachovi a Kim. Zatiaľ čo sa Nacho stáva terčom v očiach Lala, u Kim nie je isté, či zomrie alebo skončí vo väzení. Čo sa týka Saula, vieme, že prežije v identite Gena Takovica. Je však vôbec možné, že to so svojou náturou vydrží?

Na začiatku piatej série sa zase vydesí, keď ho spozná návštevník obchodného centra a chce od neho počuť autentické „Better Call Saul“ so zdvihnutým ukazovákom.

Zatiaľ, čo vo štvrtej sérii bola smrť Jimmyho brata, Chucka McGilla, akýmsi katalyzátorom na premenu Jimmyho na bláznivého právnika Saula, v piatej sérii už je Jimmy nadobro preč. Saul rozohráva svoju vlastnú hru, stále viac sa zapája do nečestných právnických prípadov a stáva sa osamelým manipulátorom. Má, samozrejme, čo robiť – po jeho povýšení sa mu klienti hromadia a donútia ho vydať sa na križovatku medzi osobnou a profesijnou cestou, čím sa Saul razom ocitá na šikmej ploche.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #AMC #oseriáloch #Better Call Saul