Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Super filmy, atraktívne seriály! Toto je kombinácia, ako nepodľahnúť májovej nude

Začína sa tretí mesiac koronakrízy, keď vírus uzavrel takmer celý svet doma. Verným spoločníkom ľudí v izolácii sa stal televízor, internet, všetci hľadali spôsoby, ako sa sa zabaviť, zabiť nudu. Lenže televízie prišli s drastickými riešeniami a priestor dostali skôr reprízy. Ešteže je tu taký Netflix alebo HBO. Práve druhá menovaná televízia ponúka atraktívne májové tipy na sledovanie. Je to mix filmov a seríálov.

15.05.2020 07:00
shazam, angry birds, blúdne kruhy, Foto:
HBO v máji na premiéry rozhodne nerezignuje.
debata

Angry Birds vo filme 2 (The Angry Birds Movie 2) – Okrem vtáčieho Píplandu a sveta ich úhlavných nepriateľov Krochkáčov existuje aj záhadný tretí ostrov, ktorého obyvatelia predstavujú pre všetkých novú hrozbu. Ak sa chcú zachrániť, musia sa odvekí súperi spojiť a spolupracovať. Z najhorších nepriateľov je tak ešte horší tím…

Bolesť a sláva (Dolor y gloria) – Typický Almodóvarov film: dvaja jeho najobľúbenejší herci, veľa emócií, nostalgie, farieb a štýlu… Salvator Mallo (Antonio Banderas bol za túto úlohu nominovaný na Oscara – prekvapivo prvýkrát v kariére) je slávny filmový režisér, ktorého svet sa aktuálne rúca; cíti len prázdnotu, nie je schopný tvoriť. Ak chce ďalej žiť, musí nájsť dôvod. V spomienkach sa vracia do svojho detstva, do 60. rokov minulého storočia, kedy sa s rodičmi presťahovali do Valencie. Snaží sa rozpamätať na túžbu po svojej prvej láske, ktorú stretol v 80. rokoch v Madride, a na bolesť z rozchodu. Písanie pre neho bolo únikom a zabudnutím, čaro filmu mu prinieslo slávu aj vykúpenie z neúspechov jeho života. Ako zložité je oddeliť tvorivý proces od vlastného života a od vášní, ktoré žitiu dávajú zmysel a nádej…

Shazam! – V každom z nás drieme superhrdina; k jeho prebudeniu stačí kúsok mágie. V prípade Billyho Batsona (Asher Angel) stačí zvolať jediné slovo – Shazam! – a štrnásťročný chlapec v pestúnskej starostlivosti sa zásluhou starého kúzelníka zmení v dospelého superhrdinu Shazama (Zachary Levi). Shazam s vyrysovanými svalmi má dušu dieťaťa a púšťa sa do všetkého, čo by robil každý teenager, keby bol obdarený superschopnosťami. Vie lietať? Má röntgenové videnie? Dokáže vrhať blesky? Shazam sa vydáva otestovať hranice svojich schopností s bezstarostnosťou chlapca a chystá sa na boj so smrtiacimi silami zla, ovládanými doktorom Thaddeusom Sivanom (Mark Strong).

Podfukárky (The Hustle) – Svet je plný bohatých, skazených a sebaistých mužov. A presne takých milujú hrdinky komédie PODFUKÁRKY. Okúzľujúcej Angličanke Josephine (Anne Hathaway) a trošku neohrabanej Američanke Penny (Rebel Wilson) totiž nejde o lásku, ale len a len o peniaze…veľa peňazí. Tieto dve podvodníčky sú jasným dôkazom, že ženské pokolenie netreba podceňovať v nijakom povolaní. Dokonalá profesionálka sa po náhodnom stretnutí vo vlaku podujme zasvätiť nadšenú amatérku do tajov zvádzania a okrádania mužov. S vypätím všetkých síl a po sérii neuveriteľných zážitkov sa Josephine podarí z Penny vykresať kolegyňu na úrovni, síce trošku nekonvenčnú, ale zato s obrovským potenciálom. A zrazu sa zo žiačky stáva vážna konkurentka. Ktorá z nich bude nakoniec úspešnejšia?

Veľká (The Great) – “Som vydatá za idiota," posťažuje si svojmu manželovi (teda spomínanému idiotovi) mladá romantička, ktorá pred časom prišla plná ideálov do Ruska uzavrieť dohodnutý sobáš s náladovým cárom Petrom. Dievča dúfajúce v láskyplný a slnkom zaliaty život sa ocitne v nebezpečnom, zaostalom svete – a ten sa rozhodne zmeniť. Čo pre to musí urobiť? Zabiť manžela, poraziť cirkev, usmerniť armádu a získať dvor na svoju stranu… Tony McNamara (scenárista Favoritky nominovaný na Oscara) prichádza s antihistorickou, žánre ohýbajúcou, vtipnou výpravou naprieč Ruskom 18. storočia. Satirická komediálna dráma pojednáva o vzostupe outsiderky Kataríny Veľkej, z ktorej sa stala najdlhšie vládnuca panovníčka v dejinách Ruska.

Bludné kruhy (I Know This Much Is True) – Šesťdielny, výborne obsadený dramatický seriál inšpiroval populárny román Wallyho Lamba z roku 1998; adaptoval a režíroval ho Derek Cianfrance. Jednovaječné dvojčatá Dominick a Thomas Birdseyeoví (oboch hrá Mark Ruffalo), sú protagonistami rodinnej ságy sledujúcej ich paralelné životy na pozadí veľkého príbehu o zrade, obetovaní a odpustení v Spojených štátoch 20. storočia. Seriál ukazuje nešťastných bratov v rôznych fázach života a začína v ich súčasnosti, kedy sa obaja blížia strednému veku. Vtedy Dominick spomína na dospievanie – a napríklad tiež na snahu dostať svojho schizofrenického, paranoidného brata z liečebne.

Penny Dreadful: Mesto anjelov (Penny Dreadful: City of Angels) – Penny Dreadful: Mesto anjelov, spin-off pôvodného seriálu Penny Dreadful z prostredia viktoriánskeho Londýna, sa odohráva v Los Angeles roku 1938, v spoločenskom a politickom napätí. Keď mestom otrasie hrozná vražda, zapletú sa detektív Tiago Vega (Daniel Zovatto) a jeho partner Lewis Michener (Nathan Lane) do príbehu, ktorý odráža bohatú históriu Los Angeles, a to od budovania prvých diaľníc a tradičného mexicko-amerického folklóru, po nebezpečné špionážne akcie tretej ríše a rozmach rozhlasových bohoslužieb. Onedlho musí Tiago zápasiť s mocnými silami, ktoré ohrozujú celú jeho rodinu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HBO #Shazam #HBO Go #Angry Birds vo filme