Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

RTVS prekvapuje hneď na začiatku roku! Prináša veľký seriálový hit

Nielen nový televízny okruh, nový slovenský seriál, ale aj veľký zahraničný hit z dielne Netflixu prichádza na obrazovky verejnoprávnej RTVS. Slovenskí diváci budú mať možnosť vidieť jeden z najlepších seriálov sveta z dielne Netflixu - Narcos.

11.01.2020 07:00
narcos, seriál narcos, Wagner Moura, Foto:
Wagner Moura ako seriálový Narcos sa predstaví slovenským divákom už v sobotu 11. januára na Dvojke.
debata (6)

Prečítajte si viacero zaujímavostí o seriáli Narcos tesne pred premiérou!

  • Pôvodne, seriál Narcos nemal byť seriál o neslávne známom Pablovi Escobarovi, ale o zrode obchodu s drogami.
  • Život Escobara, drogového dílera a teroristu, bol veľmi krátky. Zomrel deň po tom, ako dovŕšil 44 rokov.
  • Herec Wagner Moura, ktorý v seriáli stvárnil hlavnú postavu Pabla Escobara, bol veľkým prekvapením kastingu, nakoľko bol veľmi štíhly a vôbec nehovoril po španielsky. V seriáli sa totiž hovorí anglicky a španielsky.
  • Wagner Moura musel do svojej role Escobara pribrať viac ako 18 kilogramov. Kilá sa mu po nakrúcaní podarili zhodiť vďaka vegánskej diéte. Zbaviť sa však charakteru, ktorý stvárnil, mu podľa jeho slov trvalo dva roky.
  • Javier Peña, bol členom kolumbijskej polície a Steven Murphy, americký agent DEA (Úrad pre boj s drogovou trestnou činnosťou). Tí sa spojili v snahe dolapiť Escobara. Obaja herci, ktorí ich stvárnili, chilsko-americký herec Pedro Pascal a americký herec a model Boyd Holbrook takisto podstúpili dôkladnú prípravu.
  • V seriáli dostalo šancu zahrať si aj mnoho hercov z Chile, Argentíny, Kolumbie i Mexika.
  • Nakrúcalo sa v Bogote i Medellíne (v štáte Kolumbia).
Wagner Moura ako seriálový Narcos mal pod... Foto: Netflx
narcos, seriál narcos, Wagner Moura, Wagner Moura ako seriálový Narcos mal pod palcom celý drogový biznis.
  • Nakrúcanie obidvoch sérií sa začalo v septembri 2014 a trvalo dva roky. Seriál mal premiéru na svetoznámej onlinovej platforme koncom augusta 2015. Tam bolo možné až do tejto chvíle tento seriál sledovať exkluzívne. Teraz máme možnosť ho priniesť aj na naše obrazovky.
  • Seriál spôsobil veľký rozruch a v onlinovom svete istú revolúciu. Umiestnil sa na prvých priečkach mnohých medzinárodných portáloch hodnotiacich televíznu svetovú produkciu, vrátane prvej priečky aj na československom portáli ČSFD. Získal mnoho významných medzinárodných nominácií a ocenení.
  • Druhá séria pokrýva posledných 18 mesiacov pôsobenia Escobara.
  • Steve Murphy, americký agent, je hrdinom, ktorý nás celým seriálovým príbehom sprevádza ako rozprávač. Bol to americký agent DEA, ktorý odišiel do Kolumbie pomáhať v boli proti Escobarovmu drogovému kartelu a to najmä preto, lebo pre Spojené štáty americké v tej dobe predstavoval Medellínsky kartel až 80% objem celkového importu kokaínu do USA.
  • Záverečná epická scéna seriálu, ktorá sa odohráva na streche domu, kde sa podarilo Escobara chytiť a kde bol aj popravený, sa nakrúcala presne na mieste, kde sa táto udalosť stala.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #netflix #Dvojka #oseriáloch #seriál Narcos