Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Rebríček top seriálov: Tento rok bol najsilnejší za poslednú dekádu!

Rok 2019 bol v znamení príchodu nových televízií a obrovského množstva seriálov. Najviac za posledných desať rokov a budúci rok bude ešte bohatší. Je tu rebríček najlepších seriálov podľa oserialoch.pravda.sk.

27.12.2019 07:00
debata

1. Černobyľ (HBO)

Päťdielna miniséria o najväčšej katastrofe spôsobenej ľudskou činnosťou absolútne trafila do čierneho. Skvelá atmosféra, skvelý vizuál, skvelé obsadenie a neopakovateľný pohľad na Černobyľ. Tento počin sa oplatí vidieť viackrát a stále rovnako zasiahne diváka.

2. Stranger Things – 3. séria (Netflix)

Netflix takmer po dvoch rokoch priniesol pokračovanie fenomenálneho seriálu Stranger Things a oplatilo sa počkať! Z detí sa stali tínedžeri, ktorí riešia iné veci, avšak stále ich spája rovnaká temnota, ktorá sa driape do nášho sveta.

3. The Morning Show – 1. séria (Apple TV+)

Nová streamovacia platforma odštartovala vo veľkom štýle. Vlajková loď s Jennifer Aniston a Reese Witherspoon o falošnom televíznom zákulisí je zbesilou jazdou, ktorá pohltí skvelými hereckými výkonmi, ale aj sondou do možnej reality, ako to vyzerá, keď sa vypnú kamery.

4. Hra o tróny – 8. séria (HBO)

Po takmer desiatich rokoch sa krvavá sága dostala k svojmu záveru. Mnohí záver hejtujú, iní sú spokojní. Posledná šestica epizód navždy rozdelila fanúšikov, no aj napriek tomu si miesto v rebríčku zaslúži.

5. 13 Reasons Why – 3. séria (Netflix)

Kontroverzný seriál o šikane pokračoval aj tento rok a priniesol úplne nové zvraty, nový vývoj pre postavy a bolo sa na čo pozerať. Tvorcovia nezaspali na vavrínoch a po slabšej druhej sérii predviedli poriadne kruté pokračovanie.

6. Prodigal Son – 1. séria (FOX)

Situácia na televíznom trhu sa poriadne mení a štandardné televízie majú problém zaujať a dostať sa medzi najlepšie seriály. Tohtoročná novinka to však dokázala. Prodigal Son je skvelá temná, kriminálna namotávka, od ktorej sa neodtrhnete a dostanete sa do sveta zvrátených sériových vrahov.

7. The Crown – 3. séria (Netflix)

Ďalší seriál, na ktorý si diváci museli počkať dva roky. Oplatilo sa! Kompletná výmena obsadenia neublížila, práve naopak. Životopisný seriál o živote Alžbety II. je dokonalým dielom.

8. Euphoria – 1. séria (HBO)

HBO v lete tohto roka stavilo na kontroverznú teenage drámu a znova zabodovalo. Šokujúci, bezútešný pohľad na partiu mladých, ktorých absolútne prevalcoval život nenechala nikoho chladným. Kto nevidel, oplatí sa risknúť.

9. The Mandalorian – 1. séria (Disney+)

Do boja o divákov vstúpil aj koncern Disney so svojou novou streamovacou službou a ako lákadlo poslúžil nový hraný Star Wars seriál. Do poslednej sekundy sa podarilo utajiť pointu novinky a teraz svet je uchvátený nielen oku lahodiacemu vizuálu, ale najmä prítomnosť Baby Yodu, ktorý si v momente podmanil svet.

10. Big Little Lies – 2. séria (HBO)

Pôvodne sa diváci nemali vrátiť do Monterey. Lenže megaúspech prvej minisérie presvedčilo HBO, aby dalo hviezdne obsadenie opäť dokopy a tento rok prišlo pokračovanie, ktoré určite stálo za to.

BONUS: Why Women Kill – 1. séria (CBS All Access)

Tvorca Zúfalých manželiek túto jeseň priniesol veľmi podobne ladený seriál o trojici rôznych žien, ktoré sa ocitli v nefunkčných manželstvách. A jediná cesta, ako z nich von je smrť drahej polovičky. Tento seriál doslova prekvapil každého, asi len málokto čakal, že spracovanie bude také dobré.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Černobyľ #Hra o tróny #Big Little Lies #Stranger Things #The Crown #13 Reasons Why #oseriáloch #Euphoria #Why Women Kill #The Morning Show #Prodigal Son #The Mandalorian