Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Kto by nechcel byť prezident USA? Cesta do Bieleho domu je peklo

Streamovací gigant predstavil ďalší kontroverzný seriál s názvom The Politican, ktorý má, už teraz, istú druhú sériu. Je to tvrdá ukážka, ako mladý premotivovaný človek sa chce silou mocou dostať do Bieleho domu. Potrebuje žiarivú kariéru od mladosti, aj keby išiel cez mŕtvoly.

18.10.2019 07:00
the politician, politician, Foto:
Základom seriálu je nezvyklý milostný trojuholník a zlomené srdcia. Strach z bolesti vedie k bezcitnému konaniu.
debata

Payton Hobart (Ben Platt), mladý, inteligentný mladý muž, chce byť prezidentom USA. Vedel to od svojich siedmich rokov. Preto celý svoj život podriadil Bielemu domu a postupne si buduje výstavný životopis. Teraz, keď sa blíži stredná škola do svojho finále, potrebuje sa dostať na Harvard, čo je ďalší a mimoriadne dôležitý stupienok do Washingtonu.

Potrebuje najskôr ovládnuť prestížnu kalifornskú školu, ktorú navštevuje a sa stať prezidentom študentskej rady. Na tom by nebolo nič ťažké, keby okrem svojej inteligencie to nebol zakomplexovaný, chladný, vypočítavý mladý muž, ktorý sa neštíti ničoho, len aby z toho profitoval. Jednoducho, dokonalý budúci politik. Proti nemu stojí jeho úhlavná nepriateľka, ktorá prevzala kandidatúru po zosnulom priateľovi a tajnom milencovi hlavného hrdinu.

Veľmi rýchlo sa ukazuje, že cesta do Bieleho domu bude poriadne peklo. A hlavnému hrdinovi nepôjde nič tak, ako si predstavoval.

Netflix opäť popustil uzdu. The Politician je síce komediálny seriál, avšak obsahuje veľkú drámu, tá je ukážkou neľútostného obrazu premotivovanej mládeže, kde absentuje morálka, etika, akékoľvek zábrany. Existuje len egoistická vidina vlastného prospechu. Je to krutý obraz vonkajšej bezcitnosti, pričom vnútorne ide o rozorvané existencie potlačujúce všetko ľudské v sebe.

Seriál je však zámerne štylizovaný do neraz vyhrotenej grotesky, aby sa podčiarkli absurdné situácie. Sekunduje aj poriadne jedovatý scenár a dialógy so šialeným tempom, trefné slovné prestrelky a skvelé herecké výkony sú samozrejmosťou. To robí zo seriálu skvelú jesennú novinku hodnú pozornosti a navyše Netflix, ktorý je plne lokalizovaný do českého jazyka je zrozumiteľný aj pre našincov. Teraz už nič nebráni okúsiť viaceré seriálové hity!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #oseriáloch #The Politician