Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Konšpirácie, záhady, UFO. Na Slovensko prichádza náhrada za Akty X!

Prvá seriálová televízia na Slovensku - Epic Drama - prináša svojim divákom exkluzívnu premiéru. Je ňou novodobá náhrada za skončené Akty X. Zabudnite na Muldera a Scullyovú! Na stope nevysvetliteľných záhad je nesúrodé duo. Spoznajte seriál Projekt Blue Book (Projekt modrá kniha)!

19.09.2019 07:00
project blue book, michael malarkey, aiden gillen, Foto:
O tomto seriáli sa hovorí ako lepšom spracovaní Aktov X, navyše s retro nádychom.
debata (1)

Seriál z dielne History Channel, ktorý je zodpovedný za megaúspešných Vikingov alebo Súmrak templárov, vychádza zo skutočného, prísne utajovaného vyšetrovania neidentifikovaných lietajúcich objektov (UFO) a súvisiacich javov, ktoré uskutočňovalo americké letectvo v 50. a 60. rokoch 20. storočia.

Projekt modrá kniha zachytáva skutočného ducha doby s témami ako dôvera, falošné správy a konšpirácie, ktoré sú nanajvýš relevantné aj v dnešnej dobe. Dielo sa po minuloročnej premiére v USA rýchlo stalo najsledovanejším hraným seriálom šíreným káblovou televíziou.

Tento projekt reálne existoval od roku 1952 do 1969. Oficiálne sa ukončil až v roku 1970. Za ten zaznamenal až 12 618 UFO udalostí, z ktorých väčšina bola vysvetlená ako prírodné úkazy alebo falošné správy. Lenže zdanlivo malá časť zostala nevysvetlená a práve na tieto prípady sa zameria nový seriál. Celkovo až 701 prípadov, čo je len 6% možno naozaj hovorilo o reálnom stretnutí ľudí s UFO.

Hviezda seriálu Hra o tróny - Aiden Gillen - sa... Foto: Epic Drama
project blue book, aiden gillen, Hviezda seriálu Hra o tróny - Aiden Gillen - sa tentokrát divákom predstaví ako profesor Hynek.

Hviezdne obsadenie

Šokujúce odhalenia pomôže odhaliť hviezda Hry o tróny a Upírskych denníkov v 10-dielnej prvej série. Herec Aidan Gillen bol doteraz najviac známy ako Malíček z krvavej ságy zo Západozeme, kde na konci 7. série skončil. Teraz sa predstaví ako doktor Allen Hynek, ktorý bude spolu s kapitánom Michaelom Quinnom (Michael Malarkey – Upírske denníky). Malarkey o novinke hovoril aj v exkluzívnom rozhovore pre Pravdu.

V seriáli si zahral aj Neal McDonough (Arrow, Legends of Tomorrow) v role generála Jamese Hardinga, sebaistého a vnímavého generála zodpovedného za vedenie novej divízie vzdušných síl – Projektu modrá kniha, ďalej Michael Harney (Orange Is The New Black, Soy Nero) v role generála Hugha Valentina, záhadného avšak mocného generála letectva, ktorý na novú divíziu generála Hardinga dohliada, Laura Mennell (Strážci, The Man in the High Castle) ako Mimi Hynek, manželka a verná životná partnerka Dr. Hyneka, alebo lotyšsko-kanadská herečka Ksenia Solo (Černá labuť) v role Susie Miller, atraktívnej a sebavedomej ženy, ktorej šarm má temnejšie podtóny, ako by sa mohlo zdať.

Slovenskí diváci si môžu pamätať herca Michaela... Foto: Epic Drama
project blue book, michael malarkey, Slovenskí diváci si môžu pamätať herca Michaela Malarkeyho zo seriálu Upírske denníky.

Mysteriózna tématika mala u divákov úspech, aktuálne sa nakrúca druhá séria. Pravdu odhaľujúcu dramatický sci-fi seriál Projekt modrá kniha bude mať exkluzívnu premiéru 19. septembra na televíznej stanici Epic Drama.

Teaser trailer k druhej sérii.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #Epic Drama #Michael Malarkey #Project Blue Book