Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Anketa: Lekárske seriály sú najobľúbenejšie! Ktorý si radi pustíte?

Preferencie divákov sa pravidelne menia. Kedysi hrali prím sci-fi seriály a nadprirodzené bytosti, dnes diváci bažia po uveriteľných ľudských príbehoch. Čoho dôkazom aj niekoľko rokov trvajúci trend rastúcej popularity lekárskych seriálov, ktorý sa nevyhol ani Slovensku. V USA ich je hneď niekoľko a mnohé sa dostali aj k nám. Ktorý z nich máte najradšej? Hlasujte!

21.09.2019 07:00
debata (5)

1. Klinika Grace (Grey's Anatomy)

Tento seriálový veterán popiera všetky zabehnuté televízne štandardy o klesajúcej sledovanosti. Diváci jednoducho milujú spletité príbehy Meredith Greyovej (Ellen Pompeo) a jej kolegov. Pre televíziu ABC je tento seriál zlatým vajcom, ktorého sa nemieni vzdať. Dlhodobo rokuje s hlavnými hviezdami, ktoré sa darí „ukecať“ na ďalšie účinkovanie, avšak bez Meredith by seriál nemohol pokračovať. Hoci sa nedávno špekulovalo, že by Ellen Pompeo mohla seriál opustiť, opak je pravdou. Stanica herečku vyvážila zlatom a podarilo sa dosiahnuť dohody o vytvorení ďalších dvoch sezón. 16. séria štartuje vo štvrtok 26. septembra.

2. Dobrý doktor (The Good Doctor)

Dojemný príbeh o autistickom a geniálnom lekárovi Shaunovi Murphym (Freddie Highmore) chytil za srdce milióny divákov. Televízia ABC pred dvoma rokmi chcela vytvoriť akúsi alternatívu voči Klinike Grace, keby sa náhodou skončila. Lenže oba seriály patri medzi top programy stanice a tak ABC hneď dve lekárske drámy, ktoré bodujú medzi divákmi. Tretia séria štartuje v pondelok, 23. septembra.

3. Doktori (The Resident)

Tento seriál spôsobil pred dvoma rokmi v USA poriadny rozruch. Aj televízia FOX chcel nadviazať na úspech lekárskych drám a predstavil šokujúci seriál The Resident (Doktori), ktorý sa počas leta predstavil aj slovenským divákom prostredníctvom Jojky. Tá ho vysielal na Pluske a WAU. Tento seriál, okrem toho, že sleduje osudy obetavých lekárov a sestier, sa viac zameriava na zákulisia zdanlivo dokonalého amerického medicínskeho systému. The Resident v plnej nahote ukazuje biznis s ľudským zdravím a kašľaním na zdravie. Prvoradé sú peniaze, pričom „bežní“ lekári sa snažia všemožne obchádzať nezmyselné štandardy a pomáhať. Tretia séria štartuje v utorok, 24. septembra.

4. New Amsterdam

Minulú jeseň nemohla zostať pozadu ani televízia NBC a divákom ponúkla ďalšiu drámu. A opäť inú, ako má konkurencia. Televízie, ak chcú uspieť, museli sa odlíšiť. Seriál ukazuje príbehy prvej verejnej nemocnice New Amsterdam v New Yorku. Tu lekári liečia všetkých, bez rozdielu príjmu alebo poistenia. To si vyžaduje obrovské množstvo peňazí a nasadenia personálu. Nemocnica dostáva nové vedenie, lekár Max Goodwin prichádza zmeniť celý prehnitý systém a vzniesť flexibilné postupy, ktoré nie sú nikomu pochuti. Nemá však veľa času, trpí rakovinou a chce za sebou zanechať živý odkaz svojho života, najmä pre svoju nenarodenú dcérku. Druhá séria štartuje 24. septembra.

5. Sestričky

Mánia dramatických lekárskych príbehov neobišla ani Slovensko. Minulú jeseň televízia Markíza ponúkla divákom Sestričky, seriál s výpravnejšou produkciou. A vyplatilo sa. Slovenské publikum seriál prijal s otvorenou náručou a stal najväčším prekvapením minuloročnej jesene. Fínska predloha obsahuje materiál na päť sezón, Markíza má preto dostatok materiálu na ďalšie pokračovania. Aktuálne sa vysiela druhá séria, tretia sa už nakrúca.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #The Good Doctor #The Resident #seriál Sestričky #New Amsterdam