Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Česko opäť prilákalo svetové megahviezdy! A výsledok je tento seriál...

Zdá sa, že naši západní susedia sú čoraz atraktívnejšou destináciou pre filmárov, počas posledného obdobia tu totiž vzniklo niekoľko filmov, ale najmä seriálov.

30.08.2019 07:00
carnival row, orlando bloom, Foto:
Pozorní diváci uvidia v novom seriáli Prahu, hoci poriadne zmenenú.
debata

Nakrúcali sa tu dve série Súmraku templárov, údajne to vznikli aj zábery pre Zaklínača, ktoré Netflix uvedie koncom roka a televízia ABC tu vyprodukovala 13-dielnu špionážnu komédiu Whiskey Cavalier. A to nie je všetko!

Svoj „stan“ tu rozložila aj streamovacia spoločnosť Amazon, ktorá tu natočila fantasy drámu Carnival Row s Orlandom Bloomom a Carou Delevingne. Seriál, ktorý má premiéru v piatok 30. augusta má už medzičasom potvrdenú aj druhú sériu, Amazon formátu očividne verí a Česko čaká opätovná návšteva veľkých hereckých hviezd.

Dovtedy svet musí spoznať prvú 8-dielnu sériu, ktorá divákov zavedie do fiktívneho, ale temného sveta – Turnanak, kde bok po boku žili obyčajní smrteľníci, ale aj nadprirodzené bytosti. Mier však narušila vojna, ľudia hnaní nenávisťou a strachom z možnej nadvlády zničili všetko. Z niekdajších priateľov sa stali nepriatelia na život a na smrť.

Idylická krajina sa zmenila na Carnival Row, kde magické bytosti sú menej ako veci, nemajú práva, len povinnosti. Ľudstvo si ich všetkých podrobilo, aby boli len otrokmi, slúžkami, upratovačkami, robotníkmi v továrňach a zabezpečovali obyčajným ľuďom blahobyt.

Hlavnými postavami je víla Vignette Stonemoss (Delevingne) a detektív Rycfrot Philostrate (Bloom). Dve postavy z opačných strán barikád, avšak ich cesty sa spoja, aby spoločne bojovali s prichádzajúcou temnotou a skazou už tak skazeného sveta, ktorý má ešte malú nádej na záchranu a obnovu starého spôsobu života.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Cara Delevingne #Orlando Bloom #oseriáloch #Carnival Row