Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Milovaný, ale najmä nenávidený! Vracia sa seriál, ktorý opäť zatne do živého

Záver letných prázdnin poteší seriálových fanúšikov, Netflix im ponúkne tretiu sériu jedného z najkritizovanejších seriálov súčasnosti. 13 Reasons Why sa vracia so starými postavami, ale s úplne novým príbehom. Dá sa očakávať, že kontroverzná téma znova vyvolá nevôľu konzervatívnej časti publika, ktorá seriál dlhodobo kritizuje a spisuje petície, aby bol zrušený.

23.08.2019 07:00
debata
Tieň podozrenia padne aj na jedinú pozitívnu... Foto: Netflix
13 reason why, Tieň podozrenia padne aj na jedinú pozitívnu postavu v seriáli - Claya Jensena.

Kým prvé dve série mali pointu v samovražde Hannah Bakerovej (Kathering Langford) a šokujúceho, krutého príbehu skupinky stredoškolákov, ktorých krutosť a skazenosť nemá konca kraja. Nová séria sa zameria, tentokrát, na vraždu hlavného záporáka – Bryca Walkera. Násilník, tyran, despota schovávajúci sa za bohatstvo a silu priezviska svojich rodičov nemal žiadne morálne, etické, ľudské zábrany.

Tvorcovia sa rozhodli poriadne pritvrdiť a partičku stredoškolákov vystaviť ďalšej krutej skúsenosti. Neexistuje jeden, ktorý by nemal motív zabiť nenávideného násilníka, tentokrát temnota pohltí aj tých, ktorí sa doteraz javili ako pozitívne postavy. Táto traumatická skúsenosť zmení nadobro každého a príbeh naberie nečakaný a šokujúci smer aj v prípade tých, ktorí ešte mali nádej.

Jedno je isté, odpoveď na najnovšiu otázku bude šokujúca a rovnako aj dôvody, prečo páchateľ zniesol mladého delikventa z tohto sveta. Tretia séria 13 Reasons Why bude na Netflixe dostupná od piatku 23. augusta. Nedávno potvrdená štvrtá a posledná séria by sa mala objaviť v roku 2020.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #13 Reasons Why #oseriáloch