Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Budete sa nielen báť! Po roku sa vracia seriál plný zverstiev

Televízia AMC aj počas pokročilého leta pokračuje s premiérovou seriálovou tvorbou. A uvidia ju aj Slováci! Do vysielania sa antológia The Terror s druhou sériou. Tentokrát tvorcovia "zablúdili" do nedávnej minulosti, do jednej z najtemnejších období ľudskej rasy.

15.08.2019 07:00
the terror, teror, Foto:
V druhej sérii Teroru bude divákov desiť duch mŕtvej ženy.
debata

Kým prvá séria hitu The Terror ukázala mrazivý, desivý príbeh dvoch lodí uviaznutých v ľade, druhá séria sa zameria na druhú svetovú vojnu. Pojednáva o sérii bizarných úmrtí, ktoré prenasledujú členov japonsko-americkej komunity a o ceste mladého muža k pochopeniu a boju proti zlovoľnej nadprirodzenej bytosti, ktorá je za ne zodpovedná.

Druhá séria sleduje príbeh syna japonských prisťahovalcov Chestera Nakayamu (Derek Mio) a jeho rodiny a priateľov z kalifornského ostrova Terminal, ktorí po útoku na americkú námornú základňu Pearl Harbor čelia prenasledovaniu americkou vládou a bojujú proti zlému duchovi, ohrozujúcemu ich budúcnosť.

Chester sa ocitol ako medzi dvoma mlynskými kameňmi – medzi ostrovnou japonskou komunitou, v ktorej vyrástol a svojím životom 22-ročného Američana. Je to hrdý, tvrdohlavý mladý muž, ktorý dúfa, že jedného dňa opustí svoj „malý ostrov“ a bude cestovať po krajine ako fotograf časopisu LIFE.

Hlavnú úlohu v novej sérii stvárňuje herec... Foto: Ed Araquel/AMC
the terror, teror, Hlavnú úlohu v novej sérii stvárňuje herec Derek Mio alias Chester Nakayama.

Chesterov vzťah aj život v japonskej komunite sa ocitá pod tlakom extrémnych okolností, ktoré menia život. Jeho reakcia na tieto udalosti ho privedie na zradnú cestu, ktorá ho naučí, čo to znamená byť Američanom a človekom.

Najnovšie pokračovanie nesie názov Zverstvo, čo len podčiarkuje hororový podtón nových epizód. Dej rozpráva často prehliadaný príbeh internácie Japoncov. Od roku 1942 do roku 1945 poslali vlády Spojených štátov amerických a Kanady viac ako 145 000 svojich občanov japonského pôvodu do internačných táborov. Museli opustiť svoje domovy iba preto, že oni alebo ich predkovia sa narodili v Japonsku. Teror: Zverstvo je o týchto ľuďoch a ich húževnatosti tvárou v tvár obrovskej nespravodlivosti.

Slovenskí diváci sa môžu tešiť na exkluzívnu premiéru druhej série. Televízia AMC ju uvedie od 15. augusta, vždy o 22.00.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #AMC #oseriáloch #The Terror