Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Prachom zapadnutý horor opäť vrieska! Prvou obeťou je dcéra Michaela Jacksona

Do výroby plnohodnotných hraných seriálov sa púšťajú aj televízie, od ktorých by to čakal len málokto. Príkladom je oživenie legendárneho Vreskotu. Na druhý pokus sa o "zmŕtvychvstanie", tentokrát už seriálovej podoby pokúsi hudobná stanica VH1.

10.07.2019 07:00
vreskot, scream, vrah, vražda, zabijak, smrť,... Foto:
Vreskot sa znova pokúsi zaujať divákov.
debata

V našich končinách sa o seriálovom Vreskote v podstate nerozprávalo. Už v rokoch 2015 a 2016 sa hudobná televízia MTV pustila do produkcie plnohodnotných seriálov a nakrútila dokonca dve série po 12 častí. Očakávaný úspech sa zrejme nedostavil a MTV dala obľúbenému formátu, ktorý sa dočkal niekoľkých filmových spracovaní rôznej kvality, stopku.

Dlhší čas to vyzeralo tak, že Vreskot nadobro zapadne prachom. Po posledných neúspešných pokusov s filmami zlyhali aj seriálová variácia. Mohlo by zdať, že beštiálny vrah v bielej maske dovraždil.

Opak je pravdou. Tri roky po druhej sérii prevzala Vreskot konkurenčná hudobná stanica VH1 a v týchto dňoch odvysielala tretiu sériu s podtitulom Ressurection (Zmŕtvychvstanie). Tá však nemá nič spoločné s predchádzajúcim seriálom, ide o kompletný reštart. Do deja sa vracia aj pôvodná maska z filmov, v prvej seriálovej verzii tvorcovia použili upravenú verziu.

„Prekvapujúci“ dej sa ponesie v tradičnom tóne. V malom mestečku sa začne vražedné besnenie a postupne bude padať jedna obeť za druhou. Vyčíňanie vraha nezostane nepovšimnuté a vybraní jednotlivci začnú pátranie na vlastnú päsť, ktoré sa im však môže stať osudným. Vreskot sa vracia k tomu, čo ho pred rokmi preslávilo na striebornom plátne. Či to bude stačiť na úspech je otázne.

VH1 angažovala do hlavných úloh viaceré hviezdy z rôznych seriálov na čele so speváčkou a teraz aj herečkou Mary J. Blige. Sekundovať jej budú RJ Cyler (Black Lightning), Keke Palmer (Scream Queens), Tyler Posey (Teen Wolf), C.J. Wallace (Notorious), rappr Tyga a Giullian Yao Gioiello (Iron Fist).

Nebudú chýbať ani hviezdny hostia. Jednou z prvých obetí šialeného delikventa bude dcéra Michaela Jacksona – Paris, ktorá si vyskúša herecký chlebíček aspoň na pár chvíľ.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vreskot #oseriáloch