Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Renée Zellweger už nie je Bridget Jonesová. Teraz je z nej manipulatívna mrcha

Svet seriálov čoraz viac láka veľké hollywoodske hviezdy. Oscarová Renée Zellweger zlákal Netflix, aby sa v predstavila v poriadne kontroverznej úlohe, v akej ju diváci doteraz nevideli.

24.05.2019 07:00
renée zellweger, what/if, what if, Foto:
Hlavnou hviezdou psychologickej drámy What/If je oscarová Renée Zellweger, ktorá už dávno nie je Bridget Jonesovou.
debata

Zellweger síce stvárnila priehrštie filmových úloh, najviac zarezonovala v komediálnej polohe, keď vdýchla život popletenej a večnej smoliarke Bridget Jonesovej. Zahrala si ju trikrát. Práve kvôli tejto jej nálepke by len málokto čakal, že herečka sa objaví v dosiaľ nevidenej polohe.

Už dávno neplatí, že áčkové filmové hviezdy sa objavujú len na striebornom plátne v najdrahších blockbusteroch. Výrazný kvalitatívny posun seriálov priťahuje pozornosť aj megahviezd. Netflix sa podaril husársky kúsok a do svojich radov „ulovil“ práve filmovú Bridget.

Zlákala ju úlohe v temnej minisérii What/If, v ktorej stvárňuje hlavnú úlohu veľkej manipulátorky, ktorá si užíva peniaze, moc a neohrozené postavenie. Čo by robil človek, ktorý má všetko a nudí sa? Vymyslí si „zábavku“ na ostatných, ktorí nemajú všetko a chcú mať. Streamovací gigant zvyčajne zverejňuje detailné informácie o ponúkaných seriáloch, tentokrát, robí zmenu. Seriál What/If je zahalený rúškom tajomstva, aby sa neprezradila pointa.

Za seriálom stoja tvorcovia niekdajšieho hitu Revenge (Pomsta) a vo veľmi podobnom duchu je spracovaná novinka What/If (Čo/keď). Diváci sa opäť pozrú do sveta smotánky, ktorá má plné kapsy peňazí a rieši úplne iné problémy ako bežní smrteľníci. Do toho vstupuje intrigánka Zellweger, ktorá sa baví tým, že ťahá za nitky a manipuluje ľuďmi na pomyselnej šachovnici.

Tí, ktorí túžia po podobnom živote sú neraz ochotní zájsť až hranice únosnosti a hlavná predstaviteľka to dobre vie a užíva sa ich slabiny. Čo, keď svojim obetiam ponúkne lákavé ponuky, ktoré ich priblížia tomu, čo chcú? Čo sú ľudia schopní spraviť pre peniaze, pre postavenie, pre získanie pozornosti, lásky? What/If ukáže svet plný intríg, klamstiev, tajomstiev, zrady. Avšak, čo sa stane, keď sa hra vymkne spod kontroly? Pavučina vzťahov sa začína rozplietať od piatku 24. mája.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #Renée Zellweger #oseriáloch #What/If