Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Máj nebude len o hokeji. Tieto seriály stoja za pozornosť pre nešportovcov

Ani piaty mesiac v roku nesklame! Seriálových fanúšikov čaká niekoľko lahôdok, ktoré stoja za ich pozornosť a oplatí sa ich skúsiť alebo si pozrieť nové série obľúbených hitov. Nebude to všetko len o hokeji.

01.05.2019 07:00
killing eve, na muške, sandra oh, jodie comer, Foto:
Killing Eve - jedna z najlepších krimináliek posledných rokov - pokračuje aj v máji s novými epizódami.
debata

1. Chernobyl (Černobyľ – HBO GO)

Májovým seriálovým highlightom bude autentické spracovanie jadrovej tragédie na Ukrajine. Černobyľ ani 33 rokoch od výbuchu neprestáva pútať pozornosť. Nová miniséria ukáže dosiaľ nevypovedané príbehy ľudí bývajúcich v mestečku, ale aj v samotnej elektrárni. Nebude chýbať ani politický aspekt a snaha kompetentných zamiesť „neškodnú nehodu“ pod koberec. Seriál má premiéru 7. mája.

2. The Act (Odhalenie – HBO GO)

V máji vyvrcholí aj prvá séria šokujúceho seriálu The Act z dielne streamovacej spoločnosti Hulu, ktorá aktívne spolupracuje s HBO. Práve vďaka tomu sa na Slovensko dostávajú najnovšie seriály zároveň s americkou premiérou a diváci ich vidia rovno aj s titulkami. Seriál Odhalenie je nakrútený podľa skutočných udalostí a ukazuje dychberúci príbeh matky, ktorá presvedčila svoju dcéru o jej blížiacej sa smrti. Dievča pripútala na vozík, holí jej hlavu, zbytočne do nej „láduje“ desiatky liekov. Pritom sama zneužíva sociálny systém a parazituje na pozornosti celej spoločnosti, ktorá ich ľutuje. Príbeh sa končí vraždou psychopatickej mat­ky.

3. Killing Eve (Na muške – HBO GO)

Minuloročný hit s fantastickými herečkami – Sandrou Oh a Jodie Comer pokračuje so svojou druhou sériou, ktorá je ešte zamotanejšia ako jej predchodkyňa. Opäť je tu nebezpečná hra na mačku a myš medzi vyšetrovateľkou a beštiálnou vrahyňou. Do deja vstupuje nová deviantka a Villanelle začína žiarliť. Rozohráva sa nanajvýš zvláštny príbeh o akejsi posadnutosti medzi vyšetrovateľkou a vrahyňami a pritom sa Eve (Oh) rozpadáva celý jej život a bezchybná kariéra dostáva vážne trhliny.

4. MotherFatherSon (MatkaOtecSyn – HBO GO)

Richard Gere je hviezdou nového psychologického thrilleru, ktorý sa vymyká všetkým štandardom. Príbeh je mimoriadne bohatej, no disfunkčnej rodine, kde sú vzťahy založené len na vlastnom prospechu a peniazoch. O citoch nemôže byť ani reči. Život rodiny sa točí len okolo biznisu a na všetko doplatí jediný syn rodiny, ktorý prejavuje deštrukčné náznaky. Mentálne sa rúca a ťahá so sebou všetko, čo rodičia vybudovali. Namiesto záchrany syna zachraňujú seba a svoje peniaze.

5. What/if (Netflix)

Herečku Renée Zellweger netreba predstavovať. V úlohe popletenej Bridget Jonesovej excelovala. Už 24. mája sa predstaví v seriálovej novinke z dielne Netflixu v diametrálne odlišnej polohe. Zellweger sa predvedie ako zvodná pokušiteľka a v bohatej spoločnosti zvedie mnohých na pochybné chodníčky.

6. Lucifer (Netflix)

Už 8. mája sa po ročnej pauze vracia obľúbených seriál Lucifer, ktorého Netflix zachránil. Televízia FOX v máji minulého roka ukončila po troch sezónach ukončila jeho výrobu údajne pre nízku sledovanosť. Rozpútala sa vojna na sociálnych sieťach a fanúšikovia pekelníka zachránila a druhú šancu mu ponúkol streamovací gigant. Ak štvrtá 10-dielna bude mať úspech, seriál bude pokračovať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lucifer #oseriáloch #Killing Eve #The Act #MotherFatherSon #What/If