Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Seriálový apríl bude dokonalý! Pripravte sa na prvú dávku najväčších hitov

Pravá seriálová žatva sa začína s príchodom jari. Televízia a streamovacie služby dlhodobo propagovali, že mnohé nové série svojich najväčších hitov sa odsunú na rok 2019, čo v minulom roku spôsobilo veľký smútok medzi fanúšikmi. Trpezlivosť sa im vyplatila a už v najbližších dňoch sa dočkajú nádielky najlepších seriálov posledných rokov.

01.04.2019 07:00
debata
Herec Kit Harrington ako Jon Sneh na novej... Foto: HBO
hra o tróny, game of thrones, jon sneh, jon snow, kit harrington, Herec Kit Harrington ako Jon Sneh na novej fotke k 8. sérii Hry o tróny.

Hra o tróny

Trvalo to 595 dní, kým svet uvidí prvé zábery záverečnej ôsmej série krvavej ságy z pera Georga R.R. Martina. Šokujúce finále siedmej série na konci augusta v roku 2017 vyrazilo divákom dych a Nočný kráľ so svojou armádou mŕtvych pochoduje na svet živých. Západozem je zdanlivo zjednotená a spojené armády majú pri Zimohrade poraziť ľadového nepriateľa. Cersei však v Kráľovom prístavisku chystá zradu a netuší, že si tým môže podpísať rozsudok smrti. Kým hrdinovia na severe veria, že ich Jon Sneh a Daenerys Targaryen s drakmi dovedú k ťažko vybojovanému víťazstvu, postupne sa ukazuje, že Nočný kráľ je zrejme neporaziteľný a začne krviprelievanie a padne jedna postava za druhou. HBO uvedie prvú epizódu šesťdielnej ôsmej série od nedele 14. apríla. Pre Slovákov budú epizódy dostupné na HBO GO od 15. apríla o tretej ráno.

Killing Eve

HBO spolu so svojou online službou GO ešte pred Hrou o tróny uvedie ďalší hit, ktorý minulý rok opantal najmä fanúšikov kriminálneho žánru. Po ročnej pauze prichádza druhá séria hitu Killing Eve. Netradičná, svieža, originálna, vtipná, dychberúca, návyková. Aj to sú prívlastky zbesilej hry na mačku a myš. Eve Polastri je brilantná, múdra, dôvtipná vyšetrovateľka, má všetky predpoklady byť skvelou líderkou celého tímu. Oproti nej stojí vrahyňa Villanelle, ktorá je rovnako múdra, avšak jej osobnosť je zlomená. Chýbajú jej základné emócie, sociálne interakcie. Obe tieto ženy začnú byť jedna druhou fascinované a začne sa netradičná naháňačka na mačku a myš, ktorá sa odohráva v rôznych miestach Európy. Nová séria je tu od 7. apríla.

Chilling Adventures of Sabrina

Do boja o divákov vstupuje aj Netflix, ktorý ponúkne druhú sériu Sabriny. Tá v novembri minulého roka príjemne prekvapila. Dlho sa hovorilo o temnom, hororovom spracovaní a Netflix túto podobu dotiahol do dokonalosti. Skvelý kasting hercov, trefne výstižný scenár, otvorené ukazovanie okultizmu bez zábran. Od 5. apríla bude k dispozícii ďalších deväť epizód. Medzičasom je potvrdený vznik tretej aj štvrtej série, celkovo 18 epizód.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch #Killing Eve #Chilling Adventures of Sabrina