Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Anketa: Nezabudli ste? Ktoré retro seriály by ste si pozreli ešte raz?

Téma starých seriálov je stále živá, hoci sa ich vysielanie dávno skončilo. To však neznamená, že divákom nechýbajú. Mnohé z nich sa zrejme na obrazovky nedostanú, keďže televízie sa zameriavajú skôr na novšie tituly. Niektoré však majú to šťastie a z času na čas sa objaví repríza. Ktoré by ste si pozreli ešte raz?

23.03.2019 07:00
oc kalifornia, The OC, OC, Foto:
Nezabudnuteľná štvorica zo seriálu OC Kalifornia (zľava): Herec Ben McKenzie (Ryan), Mischa Barton (Marissa), Adam Brody (Seth), Rachel Bilson (Summer).
debata

1. Hviezdna brána (Stargate SG-1)

Seriál sa vysielal v rokoch 1997 – 2007 a stal sa kultom. Brána bola priekopníkom v sci-fi žánri a len máloktorým seriálom sa podarilo čo i len priblížil kvalitou a atmosférou. Jack O'Neill so svojim tímom SG-1 dodnes patrí k top seriálom, ktoré stále lákajú davy a vôbec im nevadí, že s pribúdajúcimi rokmi vyzerá Hviezdna brána čoraz viac retro.

Hlasujete aj v minulotýždňovej ankete, v ktorej nájdete ďalšiu várku retro seriálov!

2. Dawsonov svet (Dawson's Creek)

Aj keď je teraz najviac „horúco“ okolo Beverly Hills 90210, nemožno zabudnúť ani Dawsona a jeho partičku priateľov, ktorí počas 6 rokov prežívali bežné strasti, ale aj slasti života teenagerov.

3. Čarodejnice (Charmed)

Od septembra minulého roka televízne obrazovky brázdi nová verzia Čarodejníc, ktorá zožala len kritiku. Pôvodná verzia je však nezabudnuteľná a skalní fanúšikovia nedajú na ňu dopustiť, pričom toto je jeden z mála seriálov, ktoré sa reprízujú aj na Slovensku.

4. Superman

Kto by si nepamätal víkendové dopoludnia s Lois Laneovou a Clarkom Kentom? Seriál Lois & Clark – New Adventures of Superman sa stal doslova mániou, aj keď najmä špeciálne efekty sú viac ako úsmevné.

5. Buffy, premožiteľka upírov

Z mladej a bezstarostnej stredoškoláčky Buffy sa razom stane premožiteľka upírov a s pomocou spolužiakov a učiteľa histórie vytvoria tím, ktorý chráni všetkých pred pekelnou skazou. Dnes tento seriál v mnohých smeroch pôsobí úsmevne, zaujímavosťou a faktom je, že z drvivej väčšiny účinkujúcich sú dnes hviezdy najväčšieho kalibru a toto bol seriál, ktorý odštartoval ich kariéry.

6. Ženy z rodu Gilmorovcov (Gilmore Girls)

Lolerai a Rory sú ikony, na ktoré zabudnúť nedá a našťastie slovenské alebo aj české televízie dopriavajú divákom pravidelné reprízy a poriadne dávky humoru a krkolomných dialogóv.

7. OC Kalifornia (The O.C.)

Príbeh štvorice priateľov z Orange County je rovnako pre viacero generácií doslova kultom, na ktorom vyrástli. Nezabudnuteľné sú nedeľné dopoludnia, keď televízia Markíza púšťala v premiére nové epizódy a k televízorom sadali celé rodiny, aby zistli, čo nové bude s Ryanom a Marissou alebo Sethom a Summer. Pondelky patrili rozoberaniu šokujúcich zvratov v školských laviciach.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba