Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pamätáte si Lisbonovú zo seriálu Mentalista? Jej nová rola je plná zlyhaní

Od konca obľúbeného seriálu Mentalista už ubehli štyri roky. Jeho hlavná ženská predstaviteľka - herečka Robin Tunnery - sa vracia na obrazovky v kontroverznej úlohe. Tentokrát ju zlákala televízia ABC s temnou minisériou s názvom The Fix.

18.03.2019 07:00
robin tunney, the fix, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Foto:
Bývala hviezda seriálu Mentalista - herečka Robin Tunney sa vracia v novinke The Fix. Po jej boku sa objaví herec Adewale Akinnuoye-Agbaje.
debata

Seriál Mentalistu, ktorého s úspechom vysielala televízia CBS, sa dočkal až siedmich sezón a celkovo až 151 epizód. Pričom sa niekoľkokrát reprízoval aj u nás. Tunney v ňom stvárňovala vyšetrovateľku, ktorá kvôli svojmu kolegovi musela neustále vystupovať zo svojej komfortnej zóny.

Po štyroch rokoch sa Tunney vracia v úlohe, ktorá bude nová najmä pre divákov. Z úspešnej vyšetrovateľky sa stáva zdiskreditovaná a neúspešná prokurátorka, ktorá zlyhala v súdnom procese jej kariéry.

The Fix rozpovie kontroverzný príbeh o hereckej superhviezde Severenovi „Sevvym“ Johnsonovi (Adewale Akinnuoye-Agbaje), ktorý je obžalovaný z dvojnásobnej vraždy. Súdny proces je ostro sledovaný a obžalovaný zostane verný svojmu povolaniu. Predvedie bezchybný výkon a strháva na seba pozornosť nielen médií a verejnej mienky. Tvorcovia poukážu aj na „ohybný“ justičný systém v USA.

Prokurátorka Maya Travis (Robin Tunney) je veľkým tlakom nielen zo strany vonkajšieho prostredia, ale aj kolegov. Akoby neexistovala vôľa dokázať obžalovanému vinu.

Prichádza zvrat a Sevvy Johnson sa dostáva na slobodu, pričom všetkým je jasné, že má za ušami. Našliapnutá kariéra prokurátorky je v slepej uličke. Dej sa posunie o osem rokov neskôr a minulosť dobehne všetkých. Johnson opäť stojí pred súdom s rovnakou obžalobou.

K prípadu je povolaná aj zdiskreditovaná prokurátorka, ktorá dostáva druhú šancu a napraviť staré justičné omyly. Okrem toho môže napraviť svoje zlyhania a omyly. Začína tvrdá hra pred súdom a sebavedomý Johnson verí, že spravodlivosť bude opäť slepá a spraví všetko preto, aby to tak aj bolo.

Desaťdielna miniséria ukáže nechutný boj medzi právnickými tímami, absenciu morálky, nebude chýbať problematika domáceho násilia a najmä odveká túžba po spravodlivosti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #Robin Tunney #Mentalista #The Fix