Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pamätáte si Romualda z Fantaghiro? Teraz je v područí talianskej mafie!

Príbehy o odvážnej princezne Fantaghiro a jej nehynúcej láske k Romualdovi sú dnes už legendárne a slovenskí diváci majú možnosť pravidelne vidieť reprízy na verejnoprávnej RTVS.

28.02.2019 07:00
komisár maltese, kim rossi stuart, Foto:
Hviezdou nového seriálu od tvorcov Gomory je herec Kim Rossi Stuart, ktorý sa preslávil v úlohe princa Romualda z rozprávok o princezne Fantaghiro.
debata (3)

Od premiéry prvého filmu ubehlo už neuveriteľných 28 rokov a vďaka rozprávkovým príbehom sa z hlavných postáv Alessandry Martinez a Kima Rossiho Stuarta stali veľké hviezdy nielen v rodnom Taliansku. Teraz sa však „princ Romualdo“ predstaví v diametrálne odlišnej úlohe, ako si ho mnohí pamätajú. Predstaví sa v novom talianskom seriáli Komisár Maltese: Hon na mafiu, ktorý uvidia aj Slováci.

V exkluzívnej premiére ju uvedie prvá seriálová televízia u nás – Epic Drama – a to už 2. marca o 21.00. Za seriálom stoja tvorcovia úspešného seriálu Gomora, ktorí sa opäť pustili do mimoriadne kontroverznej témy talianskej mafie. Pričom daná téma silno rezonuje aj v našich končinách.

Nový taliansky seriál ukáže najväčší rozmach... Foto: Fabrizio Di Giulio
komisár maltese, kim rossi stuart, Nový taliansky seriál ukáže najväčší rozmach mafie v Taliansku.

Dej seriálu sa odohráva v 70-tych rokoch minulého storočia, teda v čase, keď mafia zaznamenala svoj najväčší rozmach. Málokto totiž vie, že tieto zločinecké štruktúry, neprosperovali na systéme odjakživa. Existenciu mafie sa darilo veľmi dlho tajiť a mala byť len výplodom fantázie novinárov a príbehov chtivých spisovateľov. V tieni historických udalostí si pomaly, ruka v ruke so zákonodarnými inštitúciami vybudovala silné postavenie. O to ťažší bol boj proti nej, ktorý trvá do dnes.

Začiatok seriálu bude korešpondovať s jej najväčším rozmachom. Komisára Dario Maltese (Kim Rossi Stuart) sa vracia na Sicíliu, aby sa zúčastnil svadby svojho kamaráta z detstva. Avšak v spleti udalostí sa stane sám svedkom vraždenia svojich kamarátov. Komisár Maltese riskuje vlastný život, keď sa púšťa do vyšetrovania a postupne zisťuje aké úzke je puto medzi vrahmi, zločincami a vysokopostavenými politikmi.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #mafia #Fantaghiro #oseriáloch #Gomora #Kim Rossi Stuart