Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Vtipný egocentrik Frasier? Zabudnite! Teraz ide cez mŕtvoly

Prichádza seriál, ktorý opäť trefne zbúra mýty o dokonalom americkom justičnom systéme.

15.02.2019 07:00
proven innocent, kelsey grammer, Foto:
Nová právnická dráma prekvapí chladnokrvnosťou.
debata

Už v piatok sa predstaví divákom novinka Proven Innocent z dielne televízie FOX, ktorá sa púšťa do ďalšieho kontroverzného projektu. Pred rokom priniesla lekársku drámu The Resident, tá mimoriadne tvrdo ukazuje celému svetu, ako funguje celý zdravotnícky systém. Prelievanie peňazí, šialené multimiliónové dohody s koncernami a pacient je na chvoste záujmu. Chorí ľudia sú vnímaní len ako prostriedok, na ktorom treba primárne zarobiť. The Resident patrí na špic top seriálov súčasnosti.

Teraz FOX ide zabrúsiť aj do justície. Po vzore The Residenta prichádza Proven Innocent, právnická dráma plná beznádeje, arogancie moci a justičných omylov. Ukáže krutú realitu fungovania svetu prezentovaného dokonalého a spravodlivého amerického justičného systému. Nový seriál poukáže na justičné omyly a ich dopady na celé rodiny, nielen na jednotlivcov, ktorí skončia za mrežami. Tento seriál bude ukážkou chýb celého systému, zlyhaní právnikov, tí budú brať svojich klientov len ako objekt a na reálnej obhajobe im bude minimálne záležať.

Proven Innocent sa zamerá na šokujúci príbeh neprávom odsúdenej Madeline Scott (stvárni ju známa seriálová herečka Rachelle Lefevre). Tú v 18 rokoch aj s bratom neprávom pošlú do väzenia za vraždu, ktorú nespáchala. Jej život sa na sklonku plnoletosti zasekol. Ubehlo desať rokov a Madeline na svoju budúcnosť nerezignovala. Práve naopak. Zasvätila život spravodlivosti. Po obnove procesu sa dostáva na slobodu a zakladá spoločnosť, ktorá poskytne nádej justičným omylom.

Seriál divákom spraví exkurz do systému, kde je až nepomerne veľa neprávom odsúdených. Pikoškou obsadenia je prítomnosť herca Kelseyho Gramera alias Frasiera. Grammer sa po rokoch vracia k seriálom a tentokrát, na prekvapenie divákov, stvárni naozaj diametrálne odlišnú postavy. Jeho Gore Bellows je symbolom prehnitého systému a arogancie moci.

Bellows je presvedčený o vine hlavnej hrdinky a bude robiť všetko preto, aby ju opäť dostal za mreže, navyše bude tvrdo bojovať proti jej právnickému tímu. Ten bude podkopávať jeho prácu a postupne sa bude ukazovať, že hviezdny prokurátor má poriadne za ušami. Prepieranie jeho káuz mu navyše nehraje do karát, keďže má politické ambície a chce sa na vysnívané miesto pretlačiť, hoci aj cez mŕtvoly.

Proven Innocent má našliapnuté byť hitom, rovnako ako The Resident. Je tu kontroverzná téma, skvelé herecké obsadenie a najmä príbeh má veľmi silnú pointu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Kelsey Grammer #Frasier #oseriáloch #Proven Innocent