Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Na Slovensko sa rúti seriálový Kameňák. Čaká nás katastrofa alebo hit?

Od piatku 22. februára bude televízia Markíza spolu s Novou vysielať Kameňák, ktorý tentokrát dostáva seriálovú podobu. Televízia Nova nadviaže na filmovú sériu, skladajúcu sa z piatich pokračovaní, až 16 hodinovými epizódami.

15.02.2019 07:00
debata (8)
Diváci sa vrátia späť do Kameňákovi, nebudú... Foto: TV Markíza
kameňák, václav vydra, jana paulová, Diváci sa vrátia späť do Kameňákovi, nebudú chýbať známe tváre.

Humorne ladené Kameňáky patri na Slovensku, ale najmä v Čechách k absolútnym evergreenom, ktoré televízie reprízujú niekoľkokrát do roka a vždy dosiahnu nadpriemernú sledovanosť. Preto nebolo prekvapením, keď minulý rok v lete Nova avizovala vznik aj seriálovej verzie, do ktorej sa vrátia všetci obľúbení herci. Na obrazovkách sa znova objaví Václav Vydra, Jana Paulová, Pavel Kikinčuk, Veronika Žilková, Martin Dejdar, Alice Bendová, Oldřich Navrátil, Michal Novotný, Zuzana Slavíková.

Práve účasť notoricky známych postavičiek má byť zárukou úspechu a Nova si od seriálu sľubuje naozaj veľa. Dobrou správou pre Slovákov je, že Kameňák sa k nám dostane zarovno s českou premiérou. Narozdiel od Primy, Nova ponúka pôvodnú tvorbu bez obmedzenia. Slováci sa budú môcť zabaviť alebo pohoršiť nad úrovňou humoru ponúkaného seriálu.

Túto televíznu sezónu hrajú prím komediálne ladené seriály zameranú typickú ľudovú zábavu. Markíza ponúka Autoškolu, od marca pribudnú Susedia, vráti sa Horná Dolná a druhá séria Kuchyne.

“Kameňák je jedna z najsilnejších značiek českej a slovenskej zábavy. Veríme, že rovnomenný seriál bude ideálnou voľbou pre tých, ktorí si chcú pri televízii oddýchnuť a schuti sa zasmiať,” povedala Silvia Majeská, programová riaditeľka skupiny Markíza.

Dej seriálu vychádza z rovnakého základu ako predchádzajúce filmy založené na anekdotách. Odohráva sa v Kameňákove, v ktorom sedí na radnici starosta Pepan Novák v podaní Václava Vydru. So svojím zástupcom Bohoušom Beránkom, ktorého stvárňuje Pavel Kikinčuk, podajú prihlášku do celorepublikovej súťaže Pozitívne mesto roka.

Ministerstvo sľubuje víťazovi sto miliónov českých korún. Súťažiaci však musia splniť viacero pozitívnych kritérií, ako je rastúci počet obyvateľov, dobrá zdravotná starostlivosť, rozvinutý kultúrny, spoločenský a športový život alebo čistota. Ide teda o atribúty, ktoré sú mestečku Kameňákov na míle vzdialené. Starosta je však kvôli víťazstvu v súťaži ochotný obetovať absolútne všetko.

TV Pravda: Slovenský film fičí vpred, hovorí herec Jiří Mádl, ktorý z hviezdy bláznivých komédií vyrástol na filmára (vysielané 1.2.2019)

Video

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Kameňák #oseriáloch #televízia Markíza