Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Studenková potrebuje terapiu, pomocnú ruku jej podá známy herec

Televízia HBO nerezignuje ani na lokálnu tvorbu v našom teritóriu. Takto pred rokom sa vrátilo k vysielaniu obľúbeného seriálu Až po uši. Diváci museli čakať na druhú sériu tri roky. Začiatok roka 2019 prináša ďalšie prekvapenie v podobe tretej série hitu Terapia s Karlom Rodenom v hlavnej úlohe. Ten sa vracia po dlhšej odmlke ani psychológ Marek Pošta a pohľadom na štvoricu jeho rôznorodých pacientov, pričom ani jeden z nich nebude mať typické problémy.

07.01.2019 07:00
zdena studenková, terapie, Foto:
Jedinou slovenskou účinkujúcou v tretej sérii Terapie je Zdena Studenková. Zahrá si zhasinajúcu spevácku hviezdu.
debata

Seriál Terapia ponúkne až 36 epizód a každý týždeň sa odvysielajú štyri epizódy. Každý deň bude venovaný inému pacientovi. Diváci dostanú opäť to, čo očakávajú. Jediným negatívom je fakt, že táto séria je definitívne posledná. Marek Pošta stále žije vo svojej vile, kde má aj svoju typickú ordináciu, v ktorej sa budú striedať ľudia s rôznymi osudmi a šťavnatými trápeniami. O ktorých sa nahlas nehovorí. Do tejto série sa podarilo angažovať v rolách pacientov herecké esá.

Pondelky budú patriť skvelej Zdene Studenkovej v úlohe nestarnúcej slovenskej speváčky, ktorej problémy budú nápadne pripomínať osud inej českej stálice. Diváci veľmi rýchlo pochopia, na koho sú mierené narážky v jednotlivých epizódach. Jej postava Lucie Bergerovej je charakteristická veľkou vonkajšou charizmou a istotou a dlhodobú terapiu okázalo odmieta.

Karel Roden sa poslednýkrát predstaví ako... Foto: HBO
karel roden, terapie, Karel Roden sa poslednýkrát predstaví ako psychológ Marek Pošta v seriáli Terapia.

Za suverénnym vystupovaním popovej divy sa však maskuje neistotu, ktorá pramení zo strachu z konca kariéry, z problematického detstva s náročnými rodičmi aj z dávnej traumy. Chce len jednorázovo a čo najrýchlejšie vyriešiť momentálnu stratu hlasu, ktorá má podľa foniatra psychosomatické príčiny. Kvôli tomuto bloku už musela na poslednú chvíľu zrušiť koncert a o štrnásť dní ju pritom čaká turné po celom Slovensku. Marek vníma, že speváčka je závislá na svojom manažérovi a manželovi Tomášovi. Po štyridsiatich rokoch v brandži nervózna z tlaku publika. Lucia sa podceňuje a trápi sa zrušeným koncertom. Hneď ako počas rozhovoru zistí, že sa jej hlas znenazdania vrátil, celá šťastná odchádza. Všetkým je však jasné, že nebude trvať dlho a speváčka bude klopať na dvere Mareka Poštu pravidelne.

Utorky patria stevardovi Šimonovi (Vojtěch Dyk), za ktorého ťažkosťami v zamestnaní i doma stoja nepriznané problémy s vlastnou sexualitou. V stredu chodí Jarda (Marek Taclík) – kedysi úspešný podnikateľ v stavebníctve, ktorý však pred rokom takmer zomrel pri ťažkej autonehode spôsobenej mikrospánkom. Odvtedy trpí výpadkami pamäte a nie je schopný sa o seba sám postarať. Vo štvrtky sa Marek venuje Hedvige (Ivana Chýlková) a Zuzane (Jenovéfa Boková), matke s dcérou, ktoré sa pred nedávnom kvôli afére so stalkingom presťahovali z Olomouca do Prahy a trpia komplikovaným vzájomným vzťahom.

Ako býva zvykom, počas celej série sa postupne začnú vynárať dávne traumy každého klienta a odkrývať skryté túžby a neraz šokujúce želania o podobe vlastnej budúcnosti. Cesta za lepšími zajtrajškami má limity v každom jednom z nich.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Karel Roden #Zdena Studenková #HBO #Terapie #oseriáloch