Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nebudú to mať ľahké. Spoznajte seriálové novinky, ktoré musia zabojovať

Vianoce sú úspešne za nami, čo v preklade znamená, že sa začína druhá polovica televíznej sezóny a spúšťa ešte ostrejší boj o diváka. Televízie sa vyostrenej jeseni musia znova zaujať a najmä nepokaziť si vydobytú pozíciu.

12.01.2019 07:00
debata
V novinke Whiskey Cavalier sa predstaví... Foto: ABC
whiskey cavalier, V novinke Whiskey Cavalier sa predstaví niekdajšia hviezda The Walking Dead herečka Lauren Cohan. Jej partnera stvárni nemenej známy seriálový herec Scott Foley.

Problémom však je, že väčšina nových seriálov štartujúcich v januári a neskôr, teda v midseason období, vo väčšine prípadov nemá šancu na úspech. Aj keď je zopár svetlých výnimiek. Prečo je to tak? Dôvod je prozaický. Televízie po letnej pauze musia na jeseň prísť s absolútnymi hitmi a preto sa snažia vtesnať do programu tie seriály, ktoré majú najväčší potenciál a zároveň ponuka musí byť žánrovo rôznorodá.

Tie seriály, ktoré si nenájdu miesto v hlavnej sezóne čaká midseason a ešte ťažší boj o každého diváka. Sily sú už po jeseni takmer úplne rozdelené. Fanúšikovia si za niekoľko mesiacov stihli vybudovať akýsi pozitívny vzťah k novinkám a zároveň svoje preferencie si držia aj stálice, ktoré sledujú roky. Priestor na ďalšie novinky je preto minimálny a môžu uspieť už iba špeciálne kúsky.

Neraz novinky doplatia na zlé nasadenie a dôvodom zrušenia nie je ich kvalita. Mnohé z nich sú výborné a zaslúžili by si pozornosť, žiaľ, diváci určujú, čo sa bude vysielať. Spoznajte novinky s najväčším potenciálom.

1. Roswell: New Mexico

Pred dvoma dekádami očaril generáciu teenagerov seriál Roswell, ktorý bol nielen o láske, ale najmä o mimozemšťanoch. Tí si vzali na seba ľudskú schránku a snažili sa zapadnúť. Nie vždy sa im to darilo, vďaka ich schopnostiam. Túžili po jednom, žiť normálny život a nájsť lásku. Čoskoro im však v pätách boli nepriatelia a pokojný život sa zmenil na útek. Od 15. januára sa Roswell opäť vráti, v podstate s rovnakým príbehom, len s novými hercami. Nové spracovanie si vzala pod patronát autorka Upírskych denníkov, takže nádej, že tento seriál nebude lacnou napodobeninou je naozaj veľká.

2. Whiskey Cavalier

Kriminálky s nesúrodým duom asi nikdy nebudú prežitok. Televízia ABC koncom februára predstaví ďalšiu s názvom Whiskey Cavalier. Ťahúňom má byť herečka Lauren Cohan zo seriálu The Walking Dead. Práve kvôli tomuto seriálu vznikol jej mediálne prepieraný konflikt s televíziou AMC, ktorá jej nechcela dostatočne zaplatiť za vernosť zombie dráme. Herečka vzala hlavnú úlohu vo Whiskey Cavalier a tým zostala zahataná cesta k jej trvalému účinkovaniu v zombie dráme. V deviatej sérii sa objavila iba v piatich epizódach, ďalší osud visí na vlásku. Ak Whiskey Cavalier neuspeje, Cohan sa o budúcnosť báť nemusí. Môže sa vrátiť do postapokalyptic­kého sveta.

3. Proven Innocent

Frasier je späť! Teda iba jeho herecký predstaviteľ a tentokrát si strúhne poriadneho záporáka. Televízia FOX vo februári predstaví dojemnú a zároveň kontroverznú novinku Proven Innocent. Právnické drámy nevyjdu z módy rovnako ako kriminálky. Proven Innocent je ďalšou variáciou s témou nespravodlivo odsúdených súrodencov a teraz po 10 rokoch sa sestra stáva právničkou, aby očistila nielen svoje meno, ale pomohlo aj iným nespravodlivo odsúdeným. Americké väznice sú ich plné. Ak je niekto nespravodlivo odsúdený znamená to, že pravý vrah behá po slobode.

4. The Passage

FOX počas jesene bol na novinky skúpy, viac si ich nechal na neskôr. Práve The Passage má najväčšiu šancu na úspech. Doteraz si trailer pozrelo viac ako 10 miliónov ľudí, čo sa nestáva každý deň. Dej je o prichádzajúcej pandémii, ktorá má preriediť ľudstvo. Vakcína by mohla mnohých zachrániť, lenže má desivé vedľajšie účinky a mení ľudí v monštrá. Kľúčom k odhaleniu záhady lieku je malé dievčatko. Agent ju má za úlohu priviesť, uprostred cesty sa rozhodne porušiť rozkaz. Nemôže dopustiť, aby nevinné dievčatko skončilo ako pokusný králik, ktorého nakoniec zabijú. Začne sa tak zbesilá naháňačka medzi vládou a utečencami a čas sa kráti.

5. Fam

Televízia CBS to ide risknúť s ďalším tradičným sitkomom, od 10. januára s názvom Fam. Lákadlom má byť herečka Nina Dobrev, niekdajšia hviezda Upírskych denníkov. Toto je jej prvá seriálová úloha od skončenia seriálu. Následne sa niekoľko rokov venovala filmovej kariére. Fam je príbeh o mladých snúbencoch, ktorí sa chystajú spraviť veľký krok. Rodiny z obidvoch strán barikád sa postupne spoznávajú. Ženíchova rodina je ako z katalógu, nevestina je katastrofa. Vzniká nekonečný námet pre kopec vtipov. Budú sa baviť aj diváci?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Nina Dobrev #Lauren Cohan #oseriáloch #Roswell: New Mexico #Whiskey Cavalier #The Passage #Proven Innocent #Fam