Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Rebríček: Najlepšie seriály roku 2018 podľa oserialoch.sk, ktoré musíte vidieť!

Rok 2018 má pred sebou už len posledné dni, pre mnohých bol jeden z najslabších, čo sa týka ponuky seriálov. Opak je možno pravdou. Nasledujúci rok bude - rozhodne - bude mimoriadne silný. Objavia sa nové série tých najväčších hitov. Pripomeňte si ešte hity tohto roka.

25.12.2018 07:00
debata (8)

1. Sharp Objects – Ostré predmety (HBO)

Výborné spracovaná psycho miniséria vhodná aj pre tých, ktorí nemajú radi dlhé seriály. Osemdielny seriál má svoj úvod, jadro a záver bez možnosti pokračovania. V hlavnej úlohe sa predstavila oscarová Amy Adams v úlohe zlomenej reportérky, ktorá sa vracia do rodného mestečka, typického zapadákova. Opäť ju dobehnú démoni z minulosti, psychopatická matka, narušená sestra a uzavretá komunita ľudí, ktorá si žije vlastným životom. Kto je však beštiálny vrah mladých dievčat? Môže to byť ktokoľvek.

2. The Handmaid's Tale – Príbeh služobníčky (Hulu)

Hovorí sa, že pokračovanie filmov či seriálov býva už slabšie ako prvá séria. Pri tomto seriáli to neplatí. Tvorcovia opäť ponúkli šokujúce, tvrdé, bezcitné 13-dielne pokračovanie, v ktorom exceluje herečka Elizabeth Moss. Kto si myslel, že prvá séria ukázala všekto zo zvrátenej budúcnosti, kde vládne bigotný systém v Gileáde, sa mýli. Tretia séria je pripravená na jar 2019.

3. Killing Eve (BBC America)

Najlepšia hra na mačku a myš posledných rokov. Osemdielna prvá séria je jedným z najväčších prekvapení tohto roka! Herečka Sandra Oh, známa zo seriálu Klinika Grace (Grey's Anatomy), sa predstaví ako zanietená vyšetrovateľka, ktorá je na stope psychopatickej vrahyne Villanelle. Nečaká však, že mladé dievča nadviaže s ňou zvláštne puto. Druhá séria sa objaví v roku 2019.

4. Stratení vo vesmíre – Lost in Space (Netflix)

Pozadu s novinkami nezostal ani Netflix, ktorý ponúkol remake klasického sci-fi seriálu Stratení vo vesmíre. Výborne spracovaná rodinná téma, ako inak dokonalé efekty a zaujímavé ukončenie prvej série dáva predpoklad na vydarené pokračovanie, ktoré sa objaví v budúcom roku.

5. 13 Reasons Why (Netflix)

Jeden z najkontrover­znejších seriálov posledných rokov predstavil druhú sériu, ktorá síce zaostala nad očakávaniami, ale pokračovala v bezcitnom príbehu plného šikany. Príbeh Hannah Baker dostal náležitú bodku, nekonal sa happy end, ale rozvinula sa ďalšia horúca téma – streľba na školách. Tej sa bude venovať chystaná tretia séria v roku 2019.

6. Chilling Adventures of Sabrina (Netflix)

Na jeseň streamovací gigant predstavil ďalšiu novinku, tentokrát hororovú Sabrinu, ktorá sa hneď zaradila medzi top seriály tohto roka. Netflix jednoducho vie robiť seriály, nielen po vizuálnej stránke, ale aj obsahovej, plus k tomu celému treba pripočítať skvelý výber hercov. Druhá séria sa už nakrúca a očakáva sa budúcu jeseň.

7. Insatiable (Netflix)

Mnohí tomuto seriálu nevedia prísť na chuť. Témou je kombináciou 13 Reasons Why a nejakej prihlúplej teenagerskej komédie. Tvorcovia však sa opäť pozreli na tému šikany, tentokrát obéznych mladých ľudí. Čo sa stane, ak mladé dievča schudne a razom sa stane hviezdou školy? Ona chce jedno – pomstu.

8. A Discovery of Witches – Čas čarodejníc (Sky One)

Aj Európa dokázala, že dokáže vytvoriť skvelý seriál. Čas čarodejníc je toho dôkazom. Diváci sa môžu tešiť na triezvy, minimalistický, premyslený seriál, ktorý neruší zbytočnými pátosmi o láske a nadprirodzených bytostiach. Tento seriál patrí k najväčším prekvapeniam tohto roka, nie je sa čo čudovať, že tvorcovia potvrdili vznik druhej a rovno aj tretej série.

9. Tell Me a Story – Nerozprávky (CBS All Access)

Najsledovanejšia americká televízia valcuje aj so svojou streamovacou službou. V rámci nej ponúkla tento rok aj novinku s názvom Nerozprávky, v našich končinách je dostupná vďaka HBO. Jeden z autorov legendárnych Upírskych denníkov vytvoril psychologický thriller inšpirovaný rozprávkami. Charaktery sú však zlomené, na okraji spoločnosti a šťastie ich dávno opustilo.

10. Westworld (HBO)

Na jar tohto roka sa na obrazovky vrátili aj dokonali humanoidi v druhej sérii Westworldu, ktorej sa dostala aj spŕška kritiky. Desaťdielnemu pokračovaniu kazilo atmosféru chaotické spracovanie, striedanie časových línií a celková prekombinovanosť deja. Divák sa začal jednoducho strácať. Záver série však všetko napravil a tretia séria môže priniesť šokujúce zvraty. HBO sa s produkciou neponáhľa, mala by doraziť v roku 2020.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Westworld #13 Reasons Why #oseriáloch #The Handmaid´s Tale #Tell Me a Story #Lost in Space #Killing Eve #Sharp Objects #Insatiable #Chilling Adventures of Sabrina #A Discovery of Witches