Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Toto musíte vidieť! Autor Hry o tróny má na svedomí poriadny horor

Meno Georga R.R. Martina netreba fanúšikom kníh a seriálov extra predstavovať. Martin je autorom Hry o tróny a nielen jej. V nedeľu televízia SyFy začne vysielať jeho ďalšie dielo s názvom Nightflyers a bude to poriadny horor.

30.11.2018 07:00
nightflyers, Foto:
Zem umiera a posádka lodi Nightflyer má za úlohu nadviazať kontakt s novými rasami. Netušia, že ich čaká peklo vo vesmíre.
debata

Tento spisovateľ nezasvätil život len Hre o tróny, akoby sa mohlo na prvý pohľad zdať, hoci fanúšikovia roky netrpezlivo čakajú na ďalšiu knihu a panujú reálne obavy, že svoje veľdielo nestihne dokončiť, vzhľadom na svoj vek a jeho „rýchlosť“ písania. Televízia, ktorá kedysi prinášala legendárnu Hviezdnu bránu sa púšťa do ďalšieho vesmírneho dobrodružstva a spája sily aj s Netflixom. Toto dobrodružstvo však bude poriadne desivé.

Seriál Nightflyers je založený na Martinovej rovnomennej poviedky a na rozdiel od Hry o tróny, ktorá dejovo pripomína stredovek, jeho najnovší seriál divákov zavedie do budúcnosti. Konkrétne do roku 2093, keď sa ľudstvo vydáva na vesmírne cesty s cieľom nájsť ľudstvu nový domov a najmä hľadať nové formy života. Skupina vedcov na lodi Nightflyer je súčasťou nevojenskej misie, za hranica neprebádaného vesmíru má nájsť iné formy života.

Ničtušiaca posádka je odsúdená na kruté chvíle ďaleko od domova, keďže na palube sa skrýva krvilačný tvor, ktorý postupne začne likvidovať jednotlivých členov. Dej mierne pripomína legendárneho Votrelca, George R. R. Martin je však známy tým, že jeho diela sú pretkané detailnými opismi krutých úmrtí a rozpísaného psychického rozpoloženia postáv. Toto sú správne ingrediencie na vytvorenie skvelého temného hororu.

Tvorcovia avizujú, že to bude poriadne vesmírne psycho, kde potečie krv potokom a rozloží psychiku jednotlivých postáv.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #George R. R. Martin #oseriáloch #Nightflyers